Допълнителна информация от кипърския застрахователен надзор по случая с фалиралото

...
Допълнителна информация от кипърския застрахователен надзор по случая с фалиралото
Коментари Харесай

КФН иска още информация за фалиралото застраховатено дружество Олимпик

Допълнителна информация от кипърския осигурителен контрол по случая с банкрутиралото сдружение " Олимпик " ще изискат от Комисията за финансов контрол. Това е едно от решенията на комисията, взети на съвещанието й на 27 септември.

" Изпраща писмо до Надзорния орган върху застраховането (Superintendent of insurance) на Република Кипър за даване на спомагателна информация по отношение на тяхното искане за предприемане на дейности за осъществяване на избрани заплащания и банкови преводи от банковата сметка на " Застрахователна компания Олимпик - клон България " КЧТ ", гласи точка 11 от решенията.

Припомняме, над 200 000 българи останаха без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " поради банкрута на кипърското застрахователни сдружение " Олимпик ". Те трябваше да сключат нова лавица с друго сдружение от 18 август.

Фалитът на застрахователното сдружение " Олимпик " провокира изключително съвещание на Народното събрание по време на лятната почивка и приемане на оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн. Щетите за българските водачи са за към 9.35 милиона лв..

В края на август кипърският осигурителен контрол изиска от българския клон на " Олимпик " да заплати за своите чиновници заплати, обществени осигуровки и употребени правни услуги.

От известието на КФН няма информация за съответни преводи и заплащания на българския клон на кипърския осигурител.

Междувременно с друго свое писмо до Кипър, от Комисията са изискали спомагателна информация и за желанието на капиталовия медиатор " Ur Trade Fix Ltd " да се записва в България.
Той е лицензиран в Кипър. От Българския контрол напомнят, че той няма право да прави активност в България, до момента в който не получи позволение това. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР