„Доналд Туск е много високо качество политик. Той изнесе урок

...
„Доналд Туск е много високо качество политик. Той изнесе урок
Коментари Харесай

Попотодорова: Туск изнесе урок по дипломация

„ Доналд Туск е доста високо качество политик. Той изнесе урок по дипломация”. Това сподели в ефира на „ Здравей, България” по NOVA някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова в коментар на речта на ръководителя на Европейския съвет, която трогна цяла България.

Туск на чист български: Никой не ви е дал нищо безплатно

Поптодорова дефинира думите на Туск като урок по ораторско майсторство. „ От дълго време не съм чувала такова у нас. Защото нападките и логореята не са ораторство”, разяснява някогашният посланик. Тя акцентира, че

политическото водачество преди всичко се показва точно в това да умееш да приказваш на хората си .

„ Словото идва първо. Туск сподели какъв резултат може да има едно красноречие “, добави тя.

Поптодорова похвали и работата на министъра за българското европредседателство Лиляна Павлова. „ Това държавно управление има огромен шанс с нея поради целеустремеността и куража ѝ”, разяснява Поптодорова.

Тя засегна и възможното бъдещо присъединение на страната ни към Еврозоната. „ То няма да бъде безболезнено и би трябвало да се изясни на хората какво тъкмо означава”, съобщи някогашният дипломат.

Какво още сподели Елена Поптодорова чуйте във видеото горе.

Президентът на „ ПанЕвропа “ и някогашен външен министър на България Гергана Паси пък предизвести в студиото на „ Здравей, България “, че: „ Можем да попаднем в клопката на личните си огромни упования към Европа, тъй като

обществото ни разчита, в сериозна обстановка, точно Европа да подскаже вярното решение, а не то да пристигна като плод на национална политика ”.



Според нея Общността „ дава ключа към бавната, само че трайна промяна”. Паси разяснява и отношението на българина към Общността и към политиката като цяло.

„ Няма почитатели, тъй като има все по-малко водачи. Снощната гала по откриването на европредседателството ни даде чувството за това какъв брой доста се трансформира, когато диалогът за Европа бъде показан от лидер”, сподели още Паси, визирайки трогателната тирада на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Паси разяснява и вълната от неодобрение, която в последно време залива обществото ни. „ Протестите са огромният бонус от участието на България в Европейски Съюз, стига те да не са маскирани политически упоритости. Но тях сензитивното публично мнение незабавно ги улавя”, счита Паси.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР