Доналд Тръмп сред млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива

...
Доналд Тръмп сред млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в полза на Тръмп - фалшивите снимки станаха част от предизборната надпревара в САЩ

Доналд Тръмп измежду млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива фотоси всеобщо се популяризират в обществените мрежи, в миг когато предизборната акция за президентските избори навлезе в решителна фаза. Снимките наподобяват напълно същински, само че не са.

These are fake AI generated images being posted by Trump supporters in an effort to garner support among Black voters.
— Mike Sington (@MikeSington)

BBC разкри, директно преди Супервторника, че те са основани благодарение на изкуствен интелект. Недостатък на множеството платформи, посредством които се генерира сходно наличие, е че не съумяват да възпроизведат с акуратност човешката ръка. Точно подобен е казусът и при една от фотосите с Тръмп - лявата ръка на един от мъжете на фотографията е с изчезнал пръст. Ръката на различен мъж пък не е добре завършена.



Проблем има и с ръцете на самия Тръмп на друга фотография



Според Black Voters Matter - група, насърчаваща чернокожите да гласоподават, манипулираните фотоси прокарват “стратегически разказ ”, предопределен да внуши какъв брой е известен Тръмп измежду чернокожата общественост. Важен детайл тук е, че точно тези гласоподаватели бяха основни за акцията и успеха на президента Джо Байдън през 2020 година

Макар и да са доста споделяни в мрежите, няма явна връзка с акцията на Доналд Тръмп, а наподобява са основани и популяризирани от американски гласоподаватели.

Радиоводещият от Флорида Марк Кей и екипът му основават фотография, на която Тръмп е заобиколен от група чернокожи дами на празненство - споделена във Facebook, където Кей има над един милион почитатели. Той разгласява публикация за поддръжката на чернокожите гласоподаватели за Тръмп и прикачва точно тази фотография. От мненията във Facebook се вижда, че някои от консуматори са повярвали, че е същинска. Марк Кей дава отговор:

“Ако гласоподавател гласоподава по един или различен метод, единствено тъй като е видял фотография във Facebook, това е негов проблем, а не на обявата ”.

Другата фотография, на която Тръмп е заобиколен от чернокожи младежи, е дело на язвителен акаунт, цялостен с изкуствено генерирани фотоси на някогашния президент на Съединени американски щати. Вниманието към следващото им създание се ускорява, когато фотографията заживява собствен живот, споделяна необятно в мрежите с изказванието, че Тръмп е спрял кортежа си, с цел да се срещне с тези хора.

BBC разкрива, че индивидът зад профила с име Shaggy е мъж от Мичиган, парещ последовател на Тръмп. Публикацията му в Екс е забелязана над 1,3 милиона пъти - някои консуматори са я докладвали, само че други са повярвали.



Тръмп не за първи път е употребен за основаването на изображения от изкуствен интелект с неговия облик. Преди година английският блогър и създател на групата проверяващи публицисти " Белингкат " Елиът Хигинс пресъздаде “ареста ” на някогашния президент на Съединени американски щати, без да подозира какъв възторг ще провокира сатирата.

Да се сътвори подправено наличие чрез изкуствен интелект не е усложнение, изключително поради съществуването на безвъзмездни платформи. Опитахме и ние. Задавайки основните думи “Доналд Тръмп заобиколен от чернокожи поддръжници ” получихме следните резултати:



Междувременно в Съединени американски щати върви спор за навлизането на изкуствения разсъдък в обществото - мрежите да влагат повече за идентифицирането и предотвратяването на разпространяването на евентуално подвеждащи изображения, основани чрез изкуствен интелект. Както и за отговорността на фирмите разработчици, преди да пуснат собствен артикул.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР