Доналд Тръмп се налага като сигурен победител в предварителните избори

...
Доналд Тръмп се налага като сигурен победител в предварителните избори
Коментари Харесай

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди Супер вторник

Доналд Тръмп се постанова като сигурен победител в предварителните избори на Републиканската партия за президентската номинация.

Тръмп съумя да победи главната си съперничка Ники Хейли в още три щата, Айдахо, Мичиган и Мисури, с отчетлива преднина.

В речта си пред сипатизанти във Вирджиния Тръмп беше засечен да прави нов лапсус, като обърка името на Джо Байдън с това на Барак Обама в речта си.

" Нали знаете, че Путин изпитва толкоз малко почитание по отношение на Обама, че стартира да приказва за нуклеарната опасност ", разгласи той, явно правейки отпратка към речта на съветския президент от преди няколко дни с концепцията да уязви не Обама, а Джо Байдън.

Това не е първият случай, в който 77-годишният някогашен президент прави неточност с името на противника си. Вместо да признае за гафа, той направи опит да отбрани използването на името на Обама (който напусна властта още преди 8 г.). В събота Тръмп опита да намекне, че преднамерено напомнял за своя предходник, тъй като " доста хора считат, че той още ръководи, само че аз персонално не считам, че това е по този начин ".

Дотук някогашният президент на Съединени американски щати изпреварва останалите кандидати в Републиканската партия на всеки от предварителните избори макар множеството си правосъдни проблеми и висящото дело пред Върховния съд, което може да го лиши от присъединяване в действителните президентски избори в няколко щата в страната.

Дали Тръмп ще остане единственият претендент за номинацията - ще се реши на 5 март, или така наречен " Супер вторник ".

Това е денят, в който 15 щата гласоподават на предварителните избори по едно и също време, а измежду тях са и най-населените Калифорния и Тексас.

Очаква се Ники Хейли да се откаже от акцията, в случай че още веднъж не успее да вземе победа против Тръмп.

Конференцията на Републиканската партия ще се организира в средата на юли в Милуоки, Уисконсин.

6 месеца преди президентските избори настоящият държавен глава на Съединени американски щати Джо Байдън изостава с към 5 процентни пункта след Доналд Тръмп.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР