Доналд Тръмп с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул Американският

...
Доналд Тръмп с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул Американският
Коментари Харесай

От Сеул Тръмп предупреди Пхенян, че е готов да използва военна сила


Доналд Тръмп с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул

Американският президент Доналд Тръмп предизвести Северна Корея, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват целия набор от военни средства, с които разполагат, в случай че се наложи да пазят себе си и своите съдружници, съобщи Ройтерс.

Тръмп сподели на взаимна конференция с южнокорейския президент Мун Дже-ин, че е подготвен да направи всичко належащо, " с цел да попречи на севернокорейския деспот да заплашва животи... толкоз излишно ", въпреки да се надява да употребява всички средства, като се изключи военна мощ.

" Не можем да позволим Северна Корея да заплашва всичко, което сме построили ", сподели президентът на Съединени американски щати при посещаване в Южна Корея.

Той въпреки всичко прикани Северна Корея да " постъпи вярно " и сподели, че " вижда някакво придвижване ", само че отхвърли да даде детайлности.

" Надяваме се на Бога, че няма да се наложи да използваме " цялостните военни благоприятни условия на Съединени американски щати, съобщи Тръмп.

Американският президент беше посрещнат с публична гала в Синия дом в Сеул, след което организира диалог с южнокорейския си сътрудник. Мун изрази вяра, че визитата на Тръмп ще успокои ненапълно паниката на южнокорейците във връзка със Северна Корея и ще бъде " преломен миг за уреждането на севернокорейския нуклеарен въпрос ".

Мун съобщи, че двамата с Тръмп са се споразумели за увеличение на товароносимостта на ракетния боеприпас на Южна Корея, показват ДПА и Асошиейтед прес.

Мун сподели също, че те ще си сътрудничат за усилване на южнокорейския защитителен капацитет посредством придобиване или създаване на съвременни оръжейни системи и че Тръмп е удостоверил " непоклатимия " ангажимент на Съединени американски щати към защитата на Южна Корея.

За задачата Сеул ще купи от Вашингтон оръжия за " милиарди долари ", означи той.

Тръмп сподели признаци на подготвеност за договаряния със Северна Корея, като я прикани да " пристигна на масата " и да " реализира договорка ".

" За Северна Корея е рационално да пристигна на масата и да реализира договорка, която е добра за севернокорейския народ и за света ", сподели той.

През първия ден от двудневното си посещаване в Южна Корея Тръмп смекчи своя звук във връзка с Северна Корея. Той не насочи закани за " огън и гняв " против Пхенян, както по-рано, нито употребява измисления от него саркастичен прякор " Малкия човек ракета " на севернокорейския водач Ким Чен-ун.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР