Доналд Тръмп представи най-предсказуемата си визия досега за възможен втори

...
Доналд Тръмп представи най-предсказуемата си визия досега за възможен втори
Коментари Харесай

Тръмп обясни точно колко див и екстремен ще бъде вторият му мандат

Доналд Тръмп показа най-предсказуемата си визия до момента за вероятен втори мандат, като прикани поддръжниците си на същия език, с който ги приготвяше за нападението против Капитолия, и ги прикани да се „ бият пъклен “ или ще изгубят страната си.

Ескалация от страна на Тръмп, на който неотдавна бяха повдигнати 4 обвинявания, пристигна на протест в Южна Дакота в петък вечерта, където той упрекна Байдън, че е наредил и скалъпил обвиняването срещи него. Той го дефинира като форма на интервенция в изборите.

„ Не мисля, че в миналото е имало толкоз мрачевина към нашата нация, колкото в този момент “, сподели Тръмп в антиутопична тирада, в която упрекна демократите, че са разрешили „ навлизане “ на мигранти през южната граница и че се пробват да рестартират Covid „ нервността “.

Ярката тирада на любимеца на Републиканската партия повдигна вероятността за негово вероятно второ президентство. То би било още по-екстремно и предизвикателно за върховенството на закона от първото. Според Тръмп, Овалният кабинет дава неограничени пълномощия, а това допуска същото държание като по време на предходния му мандат, и поради което в този момент го чака правосъден развой. Това включва заплашване на страни чиновници и хипотетичен опит да анулира провалянето си от 2020 година

Характерно е, че Тръмп насочва рецензиите към държанието си против политическите си врагове. Той твърди, че същинската заплаха за политическите свободи на Америка не произтича от опита му да анулира свободните и почтени избори, а от напъните да бъде изправен пред правна отговорност за това.

„ Това е опасност за демокрацията. Те погазват нашите права и свободи всеки един ден от годината. Ще се борим дружно, ще победим дружно и по-късно ще търсим правдивост дружно “, сподели той.

Тръмп е висококвалифициран демагог, чието умеене да популяризира неистини и конспирации в политическия кръвоток на страната основава въртоп от безпорядък, в който наподобява единствено той просперира. А думите му образуват публичното мнение.

В скорошно изследване на CNN, единствено 28% от републиканците считат, че Байдън законно е спечелил изборите през 2020 година Това идва след години на непрекъснато отказване от страна на Тръмп, че е изгубил, макар че съдилищата отхвърлиха многочислените му оспорвания на резултата.
Авторитаризмът на Тръмп основава злокобна атмосфера към изборите през 2024 година
Автократичната акция на Тръмп основава злокобна атмосфера към изборите през 2024 година и поражда дълбоки алтернативи и пред гласоподавателите, и пред неговите съперници. Това придава в допълнение значение на възходящия спор дали Байдън, който е на 80-годишна възраст, има нужната устойчивост и политическа резистентност, с цел да победи Тръмп за повторно. Докато неговият предходник прекара уикенда, хвърляйки подозрения върху изборната система на Америка, Байдън беше от другата страна на земното кълбо в Индия и Виетнам, пробвайки се да извлече интернационална поддръжка за присъщата си външнополитическа тактика против властнически водачи, като тези в Китай и Русия.

Вкъщи, екстремизмът на някогашния президент излага на показ плахостта на множеството му  противници от републиканската партия, които в последно време се сплотяват против претендента новобранец Вивек Рамасвами, само че не са подготвени намерено да подлагат на критика Тръмп, с цел да не попречат на милионите му да се вливат в партията. Най-близкото до което един претендент, някогашният губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, стигна до критикуване на държанието на Тръмп, бе в предаване на CNN, в което тя предизвести, че „ би трябвало да оставим негативизма от предишното зад нас “, и по този метод популяризира себе си като образец за водачество от ново потомство.
Нарастващата измама на някогашния президент насочва вниманието към основни незнайни на изборите през 2024 година:Рискува ли Републиканската партия да номинира претендент, чието неукротимо държание ще отблъсне гласоподавателите, изключително поради опцията той да е наказан нарушител?И в случай че Тръмп завоюва номинацията, неговите отговорности и вероятността за още четири години на безпорядък и взаимни обвинявания ще смекчат ли опасенията по отношение на физическата и умствена подготвеност на Байдън и положението на стопанската система?
В същото време мощната преднина на Тръмп в първичните избори демонстрира, че има пазар за неговата марка. Милиони гласоподаватели му се доверяват и му се възхищават. Те са уверени както от подправените му изказвания, че е спечелил изборите през 2020 година, по този начин и от това, че наказателните обвинявания, пред които е изправен, са опит да бъде преследван поради политическите му възгледи.

Откровеността на Тръмп и деликатно поддържаният му имидж на новобранец, макар че е живял в Белия дом, му разрешават да потропва по ръба на негодуванието против Вашингтон и политическите, икономическите и медийните „ елити “ безпределно. Това се усеща от мнозина, които поддържат придвижването „ Да създадем Америка още веднъж велика “ и изяснява за какво обвиняванията против него го вършат по-популярен.

Подготвени от Тръмп, републиканците се оплакват, че синът на сегашния президент, Хънтър Байдън, който е разследван от специфичен прокурор за хипотетични нарушавания на данъчните закони и законите за владеене на оръжия, получава преференциално отношение от Министерството на правораздаването. Те виждат в това  опити на Хънтър Байдън да се възползва от някогашната позиция на татко си като вицепрезидент, с цел да подписва бизнес покупко-продажби с Китай и Украйна.

Тръмп посява и популяризира доста от тези обвинявания в продължение на месеци, оказвайки политически напън върху водачите на Републиканската партия да обмислят опцията за импийчмънт на Джо Байдън. Поддръжниците на този ход към момента не са разкрили кои тежки закононарушения или провинения, или случаи на държавна измяна или рушвет, които са конституционният стандарт за импийчмънт, се отнасят за Байдън. Президентът отхвърли да е взел участие в каквито и да е бизнес покупко-продажби на сина си, а републиканците не показаха никакви доказателства за непозволени дейности от негова страна по отношение на тези покупко-продажби.

Все отново, болшинството от американците, 61%, считат, че Джо Байдън е имал най-малко някакво присъединяване в бизнес покупко-продажбите на Хънтър Байдън. 42% считат, че той е работил нелегално, а 18% считат, че дейностите му са били неетични, само че не и противозаконни, демонстрира скорошно изследване на CNN.
Защо езикът на Тръмп е моторът на политическата му власт?
Някои коментатори възроптаха против тревожното медийно отразяване на Тръмп, намеквайки, че неговата враждебност се пояснява прекомерно безусловно. Но стотиците страници доказателства в наказателните обвинявания, в които се твърди, че Тръмп е употребявал президентската власт, с цел да се опита да открадне изборите, както  и методът, по който употребява изявите си и обществените медии, с цел да сплашва съдии и евентуалните правосъдни заседатели преди правосъдните процеси против него, сложиха сходна рецензия под подозрение.

Пламенната изразителност на Тръмп е централна за неговата политическа прелест и метода му за създаване на власт. От хапливите му забележки, унижения и прякори, с които омаловажава противниците си, до речта във Вашингтон, в която сподели на тълпата „ да се бият до гибел “ или няма да имат страна на 6 януари 2021 година, Тръмп употребява езика си, с цел да ръководи.

В Южна Дакота, където той одобри поддръжката на губернатор Кристи Ноем, евентуален избор за вицепрезидент, в случай че бъде номиниран от Републиканската партия, Тръмп се оплака, че е жертва на „ корумпирана и крещяща “ виктимизация и „ интервенция в изборите “. Той сподели, че делата, заведени против него, „ ще му разрешат “, в случай че бъде определен за президент, да изиска следствие на политическите му съперници.

„ Подайте обвиняване на съперника ми, той се оправя добре “, сподели Тръмп, намеквайки, че тъкмо това е направил Байдън.

Бившият президент употребява подигравателен звук по време на бурната атмосфера на предизборния протест. Но като се има поради образецът по отношение на заканите, които насочва, в случай че завоюва изборите през 2024 година, мненията му може да се окажат оракулски.

Като президент той постоянно твърдеше, че има съвсем неограничена конституционна власт. Това отношение ясно се вижда в три от обвиняванията му – за опити да отхвърли изборите и за съхраняването на секретни документи след напускането на Белия дом.

Така че, когато Тръмп насочва закани по време на предизборната си акция, си коства да се вслушаме в тях.

*Текстът е оповестен в. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР