Доналд Тръмп подхранва лъжа в социалните медии, че Ники Хейли

...
Доналд Тръмп подхранва лъжа в социалните медии, че Ники Хейли
Коментари Харесай

Тръмп продължава да внушава, че хора, които не са бели, нямат право да бъдат президент

Доналд Тръмп подхранва неистина в обществените медии, че Ники Хейли не дава отговор на изискванията да бъде президент, тъй като не е роден жител на Съединени американски щати ― същата неистина, която популяризира за някогашния президент Барак Обама, вицепрезидента Камала Харис и сенатора Тед Круз (R-Тексас).

Почти като че ли има нещо ― нещо! ― за всички тези хора, които инцидентно не са бели и имат родители имигранти, което кара Тръмп да се чуди дали са същински американци. Какво би могло да бъде!

В случая на Хейли, Тръмп в понеделник  на своя акаунт в Truth Social за подправена история, в която се твърди, че неговият републикански президентски конкурент е дисквалифициран да бъде президент или вицепрезидент, тъй като „ отчетите сочат, че нейните родители са били не са били жители на Съединени американски щати по време на нейното раждане през 1972 година ”

Тази история, оповестена от крайнодесния уеб страница The Gateway Pundit и споделена от Тръмп на неговите 5,5 милиона почитатели на Truth Social, е също толкоз грозна защото е безсмислено. Хе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР