Доналд Тръмп е обвинен от голямо жури в Манхатън след

...
Доналд Тръмп е обвинен от голямо жури в Манхатън след
Коментари Харесай

Тръмп е обвинен в криминални престъпления, първият в историята бивш президент на САЩ

Доналд Тръмп е упрекнат от огромно жури в Манхатън след следствие за скрито заплащане на порнозвездата Сторми Даниелс, като по този метод става първият някогашен президент на Съединени американски щати, изправен пред наказателни обвинявания.

Все още не са известни съответните обвинявания, защото обвинителният акт не е обществен. CNN заяви в четвъртък, че той е изправен пред повече от 30 обвинявания, свързани с бизнес измами. През 2016 година Даниелс предлага на медия да продаде историята си за връзката си Тръмп през 2006 година, до момента в който той е женен. По това време той е претендент за президент, екипът му се заема с потушаване на абсурда, като юристът му Майкъл Коен ѝ заплаща 130 хиляди $, с цел да с мълчи. Това не е закононарушение, само че когато Тръмп му възвръща парите, те са записани като " правни разноски ", а подправянето на счетоводни документи е наказателно закононарушение в Ню Йорк.

Освен това прокурорите може да го обвинят в нарушение на изборните закони, в случай че потвърдят, че претекстовете на Тръмп са били гласоподавателите да не научат за аферата. Това е още по-сериозно закононарушение - прикриване на закононарушение посредством подправяне на данни. Случаят не наподобява неоспорим, а и има малко прецеденти за триумфи при сходно правосъдно гонене. Предишни опити да бъдат съдени политици за това, че са прекрачили границите сред персоналните си финанси и финансирането на акциите им, са се проваляли, напомня Би Би Си.

Тръмп сподели, че е " изцяло почтен " и уточни, че няма да се откаже от президентската конкуренция през 2024 година Той упрекна райония прокурор Алвин Браг, който е демократ, че се пробва да навреди на възможностите му да завоюва преизбирането против президента демократ Джо Байдън. " Това е политическо гонене и интервенция в избори на най-високо равнище в историята ", сподели той в изказване.

Малко по-късно Тръмп прикани поддръжниците си да съберат пари за правната му отбрана. Той е събрал над 2 милиона $ съгласно акцията си, откогато предвижда на 18 март, че щял да бъде задържан четири дни по-късно.

 Тръмп е упрекнат в престъпни закононарушения, първият в историята някогашен президент на Съединени американски щати
© Reuters

Тръмп, любимецът за номинацията на републиканците през 2024 година съгласно изследванията, получи поддръжка от редица свои евентуални противници в четвъртък, в това число губернатора на Флорида Рон Десантис и някогашния вицепрезидент Майк Пенс. " Това единствено в допълнение ще послужи за делене на страната ни ", сподели Пенс.

Тръмп може да употребява случая, с цел да раздуха гнева измежду главните си поддръжници, макар че други републикански гласоподаватели може да се уморят от драмата. Около 44% от републиканците споделиха, че той би трябвало да се откаже от конкуренцията, в случай че бъде упрекнат, съгласно изследване на Reuters/Ipsos, оповестено предходната седмица.

Въпреки че Белият дом не разяснява, демократите споделиха, че Тръмп не е ваксиниран от върховенството на закона. " Насърчавам както критиците, по този начин и поддръжниците на господин Тръмп да оставят процеса да протече спокойно и в сходство със закона ", сподели най-хубавият демократ в Сената Чък Шумър.

Обвиненията евентуално ще бъдат разпечатани от арбитър през идващите дни. Днес Тръмп ще би трябвало да се яви в Манхатън за пръстови отпечатъци, фотография за полицейското досие и друга обработка на данни.

Офисът на Браг сподели, че се е свързал с юриста на Тръмп, с цел да координира предаването му и авансово явяване пред съда, което правосъден чиновник сподели, че евентуално ще се случи идващия вторник.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР