Доналд Тръмп далеч не е завършил своето пътешествие към властта.

...
Доналд Тръмп далеч не е завършил своето пътешествие към властта.
Коментари Харесай

Избиратели на Тръмп: Глупост е, че хората са равни и имат равни права


Доналд Тръмп надалеч не е приключил своето странствуване към властта. 74-годишният има съответни проекти за бъдещето. А тези, които го поддържат, желаят да ги избави от имигрантите, хомосексуалните и " социалистическите илюзии ".

Тази седмица някогашният американски президент Доналд Тръмп съобщи пред телевизионния канал “Фокс Нюз ”, че съществено обмисля опцията да се кандидатира още веднъж през 2024 година. “Ще кажа по този начин: виждам на тази опция доста съществено ", сподели Тръмп в отговор на въпроса на водещите. 74-годишният милиардер продължава да е авторитетна фигура в Републиканската партия и най-вероятно ще завоюва номинацията за президент, в случай че реши да се кандидатира още веднъж, предвижда " Бизнес Инсайдър ".

Но може ли Тръмп още веднъж да събере солидна поддръжка измежду гласоподавателите? В просторен материал швейцарският “Нойе Цюрхер Цайтунг ” проучва този въпроси и показва аргументацията на част от гласоподавателите на някогашния американски президент. На тези, които още веднъж биха го подкрепили.

За кого гласоподава образованата междинна класа
Редакцията предлага
Както в доста други щати, по този начин и в Уисконсин. Докато в огромните градове на щата множеството гласоподаватели поддържат демократите, в селските региони гласовете са най-вече за републиканците. На президентските избори през ноември предходната година Джо Байдън завоюва в Уисконсин с дребна преднина. Но в някои региони той няма никакъв късмет. Например в югозападния окръг Озауки. Председателката на Републиканската партия там се споделя Кати Брогхамър. Тя е на 59 години и работи като учителка, споделя “Нойе Цюрхер Цайтунг ”. Централата на партията ѝ е град Седарбург.

Преди президентските избори Седарбург притегли вниманието на водещи американски медии, измежду които “Ню Йорк Таймс ” и “Политико ”. Причината е, че профилът на жителите на идиличния и спокоен град е доста непосредствен до този на гласоподавателите на демократите, само че все пак през 2016 година болшинството от тях поддържа Доналд Тръмп. По-голямата част от популацията на Седарбург се числи към образованата междинна гласа. Сред тях е и самата Кати Брогхамър.

" Използват Ковид, с цел да управляват хората "

“Това желаят демократите - децата към този момент да не учат ”, споделя Кати Брогхамър по адрес на строгите противоепидемични ограничения и затварянето на учебните заведения. Председателката на локалната организация на партията споделя, че не е срещу защитните ограничения по принцип, само че не поддържа налаганите от властта. Не й харесва да вземем за пример носенето на защитни маски. Казва, че под маската човек не можел да си поема въздух., уверена е тя.

Макар да признава, че този път републиканците в Седарбург са изгубили, Кати Брогхамър е уверена, че изборите са били „ откраднати “. А какво мисли за Тръмп? “Обичаме нашия президент, тъй като е същински ”, споделя тя. След серия от хвалби по адрес на някогашния американски президент, тя дава отговор на въпроса дали въпреки всичко има нещо, което да не й подхожда: “Някои не харесват, признава Брогхамър. “Но поради цензурата и подправените вести той няма различен избор ”. За щурмуването на Капитолия през януари, дамата признава, че е било “трагедия ”, само че съгласно нея “президентът Тръмп няма нищо общо с нея. „ Неговите почитатели в никакъв случай не биха създали сходно нещо ”, споделя тя.

" Семейството се състои от майка, татко и дете "

А какво е мнението ѝ за Black Lives Matter - придвижването, което се бори за равни права на тъмнокожите? “Това е една марксистка организация, която няма нищо общо със отбраната на тъмнокожите ”, споделя Брогхамър. Подобно крайни са и изявленията й по-други въпроси, да вземем за пример за самотните майки: “Едно семейство се състои от майка, татко и дете ”, счита тя. Критична е и във връзка с. Според нея, придвижването на чернокожите разделя страната: “Това стартира с Барак Обама. Преди това имаше единение. Никой не питаше дали си демократ или републиканец, нямаше расисти ”.

Тръмп не се е отказал от упоритостите си за нов мандат

Тя споделя своето мнение и за Джо Байдън: “Страшно е да избереш човек с деменция за президент ”. Но въпреки всичко добавя, че го съжалява. “И той, въпреки всичко, е човек ”. Кати Брогхамър не е срещу имиграцията или най-малко по този начин твърди: “Моите предшественици са германци и ирландци. Но те са пристигнали в тази страна легално ”. 59-годишната учителка е уверена, че се бори “всеки ден за свободата ”. И че те (имигрантите – б. ред.) “ни взимат страната ”.

" Демократите са простаци "

На сходно мнение е и Рон Хойер от град Киуони, Уисконсин. Той е на 76 години, израснал е в семейство на строители. Когато станал на 18, решил да замине за Ню Йорк, където развил кариера в туристическия отрасъл. Десет години е бил боен, една от тях е прекарал във Виетнам.

“Демократите са простаци ”, счита Хойер. Според него, членовете на кабинета не се избират съгласно тяхната подготвеност, а единствено тъй като са “хомосексуални или тъмнокожи ”. той дефинира като “смееща се хиена ”. Чернокожите, съгласно него, са “мързеливи ”. Все отново Хойер заобикаля да изрази нормалното расистко мнение, че това им е вродено: той счита, че чернокожите са станали мързеливи, тъй като “държавата им дава пари за нищо ”. Хойер има вяра, че най-голямата неточност на демократите е презумпцията, че всички хора са равни и имат равни права. За него това е “социалистическа заблуда ”.

Тръмп има проекти за бъдещето

Хойер е уверен, че Тръмп е спечелил последните избори и споделя: „ Байдън би трябвало да благодари на левите милиардери от Google, Майкрософт, Facebook, Туитър и Амазон. Те управляват всичко ”.

Тръмп също не се уморява да повтаря погрешното си изказване, че е спечелил последните президентски избори: “Може да реша да ги удрям за трети път ”, съобщи той на политическа конференция през февруари. “Стоя пред вас през днешния ден, с цел да ви кажа, че невероятното странствуване, което започнахме дружно преди четири години, надалеч не е завършило ”, добави той тогава.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР