Домове, които се отпечатват на 3D принтер, са най-новата вълна

...
Домове, които се отпечатват на 3D принтер, са най-новата вълна
Коментари Харесай

3D къщи, които се строят за по-малко от 24 часа и струват $4000

Домове, които се отпечатват на 3D принтер, са най-новата вълна в строителството. Те обаче не постоянно са лесни за изрязване и сглобяване.

Жилищната нестопанска организация New Story и строителната софтуерна компания Icon, която проектира 3D принтери, взаимно сътвориха първообраз на дребен дом за 48 часа на цена от $10 000.

Icon назова изобретението " първата позволена 3D къща в Америка ".

С повърхност от 32,5 квадратни метра, къщата е надалеч по-евтина от общоприетата сграда, която е с цена от към $25 000 и даже постоянно стига до шест цифрена сума, написа Bussines Insider. Преди да стартира да употребява 3D принтер, на компанията New Story ѝ е лишило 6 месеца, с цел да построи 100 парцела, всеки от които коства Щатски долар 6000.
 Снимка 412491
Източник:

Докато прототипът на новата технология към момента се усъвършенства, принтерът на Icon - Vulcan работи единствено с 25% от скоростта, която е кадърен да развие. Това дава убеденост на компанията, че може да построи къща с повърхност от 56 - 74 квадратни метра в границите на 24 часа за по-малко от $4000.

За изработката на по-голямо постройка обаче с повърхност към 610 квадратни метра, нещата не наподобяват толкоз розови. Година след стартирането на прототипа на цена от $10 000 в Остин, Тексас, от Icon декларират, че отпечатването на дом с повърхност 186 квадратни метра ще коства към $20 000.

Принтерът Vulcan II е наличен на пазара и може да се употребява за произвеждане на компактни домове тук-там като Остин и Латинска Америка.

Vulcan II може да създаде цялостен дом на място без да се постанова да сглобява обособени единици. Принтерът първо изхвърля пластове цимент, с цел да се образуват основите и стените на къщата. А на по-късен стадий се конфигурират неподлежащите на щемпел тела като порти и прозорци.

Vulkan II e кадърен да основава стени, които са до 2,5 метра високи и до 8,53 метра необятни.

Принтерът е изработен тъй че да бъде мобилен, тежи 1723 кг и се ръководи от таблет.

Издържа на по-сурови климатични условия, което значи, че може да работи и при дефицит на сила или достъп до източник на вода. Сместа с цимент за основите на дома също може да издържи на рискови климатични условия.
 Снимка 412493
Източник:

Прототипът на New Story включва всекидневна, единична спалня, баня и малко офис пространство.

Icon и New Story имат намерение да основат 100 такива къщи в Салвадор, страна с неравномерен терен и чести наводнения, които затрудняват жилищното строителство.

Семейства в столицата Ел Салвадор могат да се реалокират в такива домове с размер 32,5 квадратни метра, откакто оборудванията преминат тестванията за сеизмичност и сигурност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР