Доминик Влазни, по-известен със сценичния си псевдоним Марко Пого, се

...
Доминик Влазни, по-известен със сценичния си псевдоним Марко Пого, се
Коментари Харесай

Марко Пого – Пънкар, лидер на Бирената партия и кандидат за президент в Австрия

Доминик Влазни, по-известен със театралния си псевдоним Марко Пого, се кандидатира за държавен глава на Австрия.

Той споделя, че е изправен пред борба " Давид против Голиат ".

Марко Пого се прочу с това, че съблюдава обещанието си да конфигурира бирен шадраван във Виена, откакто неговата " Бирена партия " -- която той основа през 2014 година -- завоюва 11 места там на локалните избори през 2020 година

На 35 години Влазни е най-младият претендент за президент на страната. Той е артист в пънк групата Turbobier ( " Турбо бира " ).

Влазни признава, че е изправен пред сложна борба, защото съгласно изследванията на публичното мнение той получава 5 % от гласовете спрямо към 60 % за настоящия 78-годишен президент Александър Ван дер Белен, оповестява осведомителна организация Агенция Франс Прес.

Но начинаещият политик твърди, че има доста хрумвания, с които да " помогне на австрийците " да се оправят с инфлацията, войната в Европа и пандемията COVID-19 преди изборите на 9 октомври.

През 2020 година Влазни съобщи пред Beeer Mag, че употребява алкохолната напитка, с цел да съобщи политическите си хрумвания.

" Бирата е прелестно нещо, страховит стимулант и мощен обществен подобрител ", сподели той.

Влазни споделя, че ще бъде " морална фигура, дистанцирана от партийната политика ", в случай че бъде определен за президент, което в Австрия значително е церемониална роля.

" Защо имаме 1245 ски лифта в Тиролските планини, а нямаме вятърни турбини? " Влазни споделя, че опазването на околната среда е приоритет за него.

Въпреки това, без поддръжката на огромна партия, Влазни се лимитира главно до акции в интернет, където има над 55 000 почитатели в Twitter.

Той има няколко стилни предизборни плаката из Австрия, само че споделя, че някои от тях са били откраднати от хора, които ги пазят за сувенири.

След като е учил медицина, преди да стартира да се занимава с музика, Влазни има неповторимо преимущество спрямо останалите шестима претенденти за президент на Австрия.

" Много съм благополучен, че има някой, който отстоява положителните полезности... Той е млад, той е от тази ера ", споделя пред Агенция Франс Прес 78-годишната Бригита Копелхубер, пенсионерка от Виена.

Настоящият президент Ван дер Белен, от австрийската Зелена партия, е считан за любимец на идните избори.

В момента той събира над 50 % от гласовете, нужни за безапелационна победа на президентските избори през октомври. В противоположен случай той ще се изправи на втори тур през ноември с най-близкия претендент.

На последните избори в Австрия през 2016 година се организира близка борба сред Ван дер Белен и извънредно десния политик Норберт Хофер, който загуби с към 350 000 гласа. /БГНЕС

Виена / Австрия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР