Доминик Тийм заяви, че въпреки проблемите с контузията, заради която

...
Доминик Тийм заяви, че въпреки проблемите с контузията, заради която
Коментари Харесай

Тийм: В нито един момент не обмислях оттегляне


Доминик Тийм съобщи, че макар проблемите с травмата, поради която бе отвън игра в продължение на 9 месеца, в никакъв случай не е обмислял вероятно отдръпване от тениса. Австриецът контузи китката си на ATP 250 шампионата в Майорка в края на юни, поради което постави несвоевременен завършек на сезон 2021 година Миналата седмица Тийм се завърна на Чалънджъра в Марбея, само че отпадна в първи кръг.

„Последните месеци бяха доста сложни за мен, само че в нито един миг не съм обмислял отдръпване. В ниаккъв случай. Контузията беше тежка и лекуването продължи по-дълго, в сравнение с чакахме, само че това е нещо, което нерядко се случва на професионалните тенисисти“ – сподели някогашният №3 пред ORF Sport.

„Това е доста неприятна контузия, която получавам за повторно в кариерата си. Точно затова лекарят незабавно ми съобщи, че този път възобновяване ще бъде по-дълго, в сравнение с в предходния случай. Аз обаче му се доверих изцяло, защото е лекувал доста играчи както от мъжкия, по този начин и от женския тур, и никой от тях не е имал проблеми по-късно. Знаех, че ми следва дълго и мъчно пътешестване, само че бях положително надъхан и постоянно съм знаел, че ще се завърна“ – съобщи първенецът на US Open за 2020 година

Тийм към момента е в Марбея, защото на 30 март даде позитивна проба за Covid-19. Това сложи под доста съществено подозрение присъединяване на международния №50 на идния Мастърс шампионат в Монте Карло. Очаква се през днешния ден или на следващия ден австриецът да си направи нов тест, след който ще стане ясно дали ще може да играе в Княжеството.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР