Доминик Тийм продължава да изпитва сериозни трудности от старта на

...
Доминик Тийм продължава да изпитва сериозни трудности от старта на
Коментари Харесай

Разочарованията нямат край: Тийм записа пета поредна загуба и отпадна на старта в Маями

Доминик Тийм продължава да изпитва съществени компликации от старта на новия сезон насам, като макар голямото му предпочитание да се завърне още веднъж измежду най-хубавите в тениса, то просто нивото му е надалеч от това, което беше преди травмата му в китката, с която беше обещано началото на падението му. Поредното доказателство в поддръжка на слабите резултати на някогашния първенец от US Open пристигна в хода на днешния ден на старта на Мастърса в Маями, където австриецът инкасира своята 8-а загуба в общо 9 мача през 2023-та, откакто Лоренцо Сонего го подчини в следващи сетове за тъкмо два астрономически часа на корта - 7:6(7) 6:2. По този метод международният номер 59 се класира за втория стадий на надпреварата във Флорида, където му следва да срещне 23-тия подложен в схемата - Даниел Еванс.

Нивото на тениса в дебютната част на дуела беше повече от впечатляващо, като двамата ни предоставяха голям брой висококачествени разигравания от главната линия, само че даже това не помрачи отличното показване на сервис от страна на подаващите, като без да забележим нито един брейкбол, разумно ни предстоеше да следим тайбрек. В него италианецът пръв излезе с минипробив задатък, само че отговорът на Тийм беше на нужното равнище и той влезе в серия от печеливши отигравания, с цел да си обезпечи сетбол. Оттам насетне обаче тогавашният номер три разочарова напълно, като позволи поредност от грешки със своя форхенд, при което Сонего не чакаше втора покана и се възползва, с цел да отмъкне триумфа в откриващия сет.

Стартът на втората част за по-високоранкирания тенисът пък беше свръхзвуков, откакто той наложи волята си на корта и под знака на своето изразено предимство не даваше нищо безплатно на австриеца, който проби поредно на два пъти и се откъсна с удобна преднина. Впоследствие Тийм с дейностите си потвърди, че към момента не се е примирил с провалянето и реализира пробив, с който понижи изоставането си в резултата, но международният номер 59 надалеч не се трогна от това и на собствен ред осъществя рибрейк, с цел да постави точка на разногласието броени минути по-късно.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР