Домът за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в Сливен ще

...
Домът за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в Сливен ще
Коментари Харесай

Домът за медико-социални грижи за деца в Сливен ще бъде закрит до края на годината

Домът за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в Сливен ще бъде закрит до края на годината, оповестиха от регионалната администрация, където през днешния ден се е състояла среща с представители на обществените институции, общината и синдикатите.

Акцент в полемиката е бил извеждането на децата от вкъщи, ориста на личния състав, идното откриване на нов Център за медицински грижи за деца с хронични болести в Сливен.

Настанените там деца са 26, като две от тях ще бъдат ориентирани към ДМСГД - Варна, 13 ще постъпят в Центрове за настаняване от фамилен вид в Ловеч, Габрово и Пловдив. Останалите към този момент са настанени или следва да бъдат настанени в приемни фамилии. Областната администрация и общината ще спомагат на дома за превозването на децата към новите за тях обществени институции. Това ще стане по график, като при нужда РЗИ ще издаде посоки за проучването им с PCR-тестове.

В дома все още са назначени на непрекъснати трудови контракти 52 души - лекари, медицински сестри и различен дипломиран личен състав. От тях 12 са на пенсионна възраст, а на останалите 40 души от медицинския личен състав ще бъде дадена опция да стартират работа в нов Дневен център за медицински грижи за деца с хронични болести.

Той ще бъде оголен в Сливен по план на Министерството на здравеопазването. В близко бъдеще в Сливен ще отвори порти и различен сходен център за деца, в партньорство с общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР