Домът ни се руши и разпада, конфликтите в БСП са

...
Домът ни се руши и разпада, конфликтите в БСП са
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Домът ни се руши, конфликтите в БСП са много

Домът ни се разрушава и разпада, споровете в Българска социалистическа партия са доста. Това сподели в ефира на „ Денят на живо” някогашният министър на превоза и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Петър Мутафчиев. По думите му идният конгрес на левицата е необходим освен за разбор на позволените неточности, поради които партията се срути на изборите, само че и с цел да се избере новата бъдеща посока.

„ Въпреки, че конгресът не взема решение кой ще бъде новият водач, към този избор би трябвало да се подходи деликатно. Не бива да се бърза с него. Нужно е да се покаже нова воля за единство на партията и за съществени промени. Конгресът би трябвало да установи оставката на Корнелия Нинова. С това управление не виждаме бъдеще и възобновяване на позициите на Българска социалистическа партия в политическото пространство”, изясни той.
Във връзка със декларираната кандидатура за председателския пост в партията от Крум Зарков Мутафчиев разяснява, че евентуално ще се появят и други претенденти.

„ Не са малко хората, които се вълнуват за бъдещето в левицата и желаят нещата да тръгнат в вярната посока”, сподели още той.

Петър Мутафчиев разяснява и тематиката за пенсиите. Фактът, че съществува проблем, значи, че Българска социалистическа партия са позволили неточности, счита той.

„ Дали виновността е единствено наша- не знам. Но когато правиш предложение би трябвало да можеш да кажеш какви биха били последствията му. Българска социалистическа партия е ангажирана с едни от най-тежките ресори сега, това също ще даде негативи за партията по темата”, добави той.

Във връзка с поставената цел на съдружното съглашение за повишение с 30% скоростта на ЖП превоза, Мутафчиев изясни, че това е постижимо.

„ Важно е да се обърне внимание и на въпроса с разписанията и прелезите, които са една от главните аргументи за понижаване на скоростта”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР