Домът на киното ще стане домакин на първата среща на

...
Домът на киното ще стане домакин на първата среща на
Коментари Харесай

Гледаме Сляпата Вайша с добавена реалност

Домът на киното ще стане хазаин на първата среща на българските киномани с новата версия на „ Сляпата Вайша “ на Теодор Ушев. Във версия с добавена действителност (VR) анимацията ще се завърти на 9 декември в границите на Канадските кино дни в България.

Ушев, който се разписа като първия българин, част от Американската кино академия, раздаваща оскари, ще бъде специфичен посетител на събитието. Негова е и селекцията от канадски анимации, получавали номинации за "Оскар ", която ще бъде излъчена още веднъж в Дома на киното през идващия ден.

Заглавията в програмата показват както нови имена, по този начин и изявени създатели с опит и интернационална популярност. Те демонстрират другите райони на страната (от Арктика през Монреал до дивите простори на Британска Колумбия), срещат публиката и с творчеството на забавни женски гласове в актуалното канадско кино.

Престоя в татковината, Ушев ще би трябвало да съчетае с множеството си задгранични задължения. Само преди дни аниматорът изнесе лекции във Ванкувър и Токио, а в това време завърта колелото и за първия си пълнометражен игрален филм „ Пумпал “. Лентата е въодушевена от едноименния разказ на Владислав Тодоров, а фотосите ще започват на следващата година. Сред страните, чиито комунистически паметници Ушев желае да включи във кино лентата си, са България, Румъния, Македония и Сърбия. За да придаде вълшебен нюанси на шокиращите монументи, режисьорът ще анимира 25 минути от лентата.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР