Домашното образование е много щекотлива тема. В света има както

...
Домашното образование е много щекотлива тема. В света има както
Коментари Харесай

Семейството, в което децата не ходят на училище, а учат сред природата

Домашното обучение е доста щекотлива тематика. В света има както почитатели на тази система, по този начин и такива, които са срещу нея. Но до момента в който някои спорят за това, други към този момент изцяло я ползват в живота си.

Днес в svobodnazona.com ще ви разкажем за едно семейство, в което децата не посещават учебно заведение, а учат измежду природата.

 момче-с-кенгуру

Семейната двойка Ейми и Стив Сейл имат четири деца. Родителите са решили, че елементарното учебно заведение оказва прекомерно огромен напън върху децата им и ги лимитира в доста връзки.

Най-големият наследник в фамилията приключил обичайно учебно заведение, а щерка им Ебони трябвало да премине на домашно образование на 13-годишна възраст. Подобно решение не било елементарно за родителите, защото всички в близост не приемали концепцията им съществено. Обществото също оказвало огромно въздействие, тъй като малко хора възприемали тази форма на образование.

 момче-държи-риба

Но майката решила, че би трябвало да направи всичко, с цел да улесни живота на фамилията си. В обществените мрежи тя намерила група, в която родители на деца, обучавани у дома, споделяли своя опит.

Системата се състои в това, че детето единствено избира какво ще учи, а самият развой се случва не вкъщи, а измежду природата.

Малката Ебони в учебно заведение била доста срамежливо и затворено момиче, само че в „ естественото образование “ се трансформирала до неразбираемост! Тя станала доста общителна и приказлива. Заедно с Ебони взели от елементарното учебно заведение и другите две деца.

 семейство-сред-природата

Тогава фамилията напуснало Съединени американски щати, заминавайки за Австралия, и почнало да живее в дом на колела, изследвайки кътчетата на новата страна.

Така всеки съумял да се запознае с локалната флора и фауна, родителите се радвали да се занимават с математика с децата си, да пресмятат горивото и да разискват проблемите на фамилния бюджет, а също по този начин научили децата си да избират безвредни места за плуване, лов на риба и да задълбочават знанията си по география.

Ейми и Стив са сигурни, че такова образование е доста по-ефективно и потребно, в сравнение с да седите в класна стая на чин.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР