Домашен ябълков оцет по супер лесна рецепта. В сезонът на

...
Домашен ябълков оцет по супер лесна рецепта. В сезонът на
Коментари Харесай

Домашен ябълков оцет по супер лесна рецепта

Домашен ябълков оцет по супер лесна рецепта. В сезонът на домашните ябълки, би трябвало да ядем допустимо най-вече. Те са супер потребни и неслучайно ябълката е считана за най-полезният плод? Ако въпреки всичко се чудите защо са потребни ябълките, то дано да забележим най-важните нюанси:

  • В ябълките се намират огромно количество витамини, извънредно нужни за организма – витамин А, B1, B2, В6, С, P и E и други.
  • Ябълката съдържа желязо, калций, магнезий, натрий и мед.
  • Ябълĸитe имaт yниĸaлнoтo cвoйcтвo дa пoнижaвaт тpиглицepидитe и дa пpeдoтвpaтявaт чepнoдpoбнитe зaбoлявaния. Bcичĸo тoвa e блaгoдapeниe нa пeĸтинa в cъcтaвa нa ябълĸaтa.
  • Изследвания потвърждават, че в случай че всяка заран на гладно изядете две ябълки, признаците на хипертония, както и на атеросклерозата ще намалеят.

Домашен ябълков оцет – за какво е толкоз потребен?

Ябълковият оцет съставлява ферментирал ябълков сок. Всички знаем, че ферментиралите храни са супер потребни. Те се консервират благодарение на древен развой, който усилва периода на валидност и хранителната стойност на храната. Освен това дава на тялото ни доза здравословни пробиотици – живи микроорганизми, които са от решаващо значение за положителното храносмилане.

Храносмилателният тракт гъмжи от към 100 трилиона бактерии и други микроорганизми. Ферментиралите храни обезпечават доста изгоди за здравето, като антиоксидантна, антимикробна, противогъбична, противовъзпалителна, антидиабетна и антиатеросклеротична интензивност.

Вижте кои са най-здравословните пробиотични храни в света и защо са потребни!

Домашно направеният ябълков оцет:

  • е натурален очистител и може да усъвършенства храносмилането;
  • намалява равнището на кръвната захар ;
  • усъвършенства инсулиновата чувствителност;
  • оказва помощ за намаляването на непотребните килограми;
  • понижава непотребните коремни мазнини ;
  • намалява холестерола и усъвършенства здравето на сърцето;
  • намалява кръвното налягане ;
  • предотвратява и понижава риска от рак и забавя растежа на раковите кафези.

Как да създадем домакински ябълков оцет по супер лесна рецепта?

Най-лесната рецепта за домашно изработен ябълков оцет се прави по този начин:

Трябва да почистим, измием и нарежем ябълките от домашната градина. Нарязаните ябълки слагаме в огромен стъклен буркан или в подобаващ бидон. Доливаме с вода, в равно количество като ябълките. Покриваме съда с марля и оставяме на мрачно и хладно място. Оставяме да стои по този начин за към 40 дни, като понякога махаме образувалата се коричка най-отгоре.

След като мине времето, прецеждаме течността и я връщаме отново в съда. Оставяме за още 40 дни да ферментира. Ако се получи коричка от горната страна, отново я махаме от време на време. След новите 40 дни прецеждаме и наливаме в стъклени бутилки готовият домакински ябълков оцет.

Как да създадем домакински ябълков оцет по малко по-модерна рецепта?

Първо нарязваме ябълките и ги слагаме в буркан с необятно гърло. Добавяме пчелен мед и няколко супени лъжици ябълков оцет като запалител. Можем да използваме и оцетна гъба, в случай че мопжем да намерим такава.

Можем да използваме и остатъците от ябълките (кори и сърцевини), само че този ябълков оцет ще има по-ниска киселинност. След като покрием нарязаните ябълки с нехлорирана вода, слагаме филтър за кафе или тензух върху горната част на буркана. Захващаме тензуха с ластик. Поставяме буркана на топло място, като над хладилника е много уместно заради топлината, която се отделя.

6 брилянтни приложения на ябълковия оцет в градината

Отнема към 2-3 седмици, с цел да се образува оцетна гъба, който по-късно може да се употребява за изработката на идната ни партида домакински оцет. След първичните 2 седмици прецедете течността от съда в стъклен буркан. Изхвърлете твърдите частици от ябълките в домашния компост или нахранете кокошките с тях.

Покрийте още веднъж буркана с тензух и го върнете на топло място. Проверявайте течността към един път седмично, като пробвате по малко количество. Ще разберете, когато е станало на оцет. Спрете ферментацията, като покриете буркана с капачка и го поставите в хладилника.

Желаем Ви триумф. Възползвайте се оптимално от здравето на природата!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР