Домашен омекотител за дрехи има във всеки дом. Просто трябва

...
Домашен омекотител за дрехи има във всеки дом. Просто трябва
Коментари Харесай

Защо да добавяте сол в пералната машина?

Домашен омекотител за облекла има във всеки дом. Просто би трябвало да добавите елементарна сол в пералнята преди да я включите.

Вероятно не сте знаели, само че можете да употребявате солта вместо омекотител!

Ако добавите сол към прането, облеклата ще са толкоз меки, колкото и след потребление на омекотител. Но е по-добре да употребявате сол по няколко аргументи:

по-евтина е от омекотителяпо-екологична еподходяща е за хора с алергии и за тези, които избират перилни препарати без ароматподходяща е и за пране на детски облекла

В същото време можете да смесите солта с няколко капки етерично масло с обичания си мирис, с цел да се насладите на аромата му след пране.

Солта благоприятства по-доброто отмиване на праха и не оставя следи!

Много домакини са имали проблем с прането на тъмни облекла. Използването на сол ще реши казуса за нула време.

Освен това, цветовете ще останат живи за по-дълго време!

С течение на времето облеклата избледняват. Но солта предотвратява това и придава на облеклата ослепителен, дългогодишен цвят.

Цветните кърпи остават като нови!

Кърпите и халатите губят мекотата си с времето. Но изпирането им със сол взема решение казуса и ги прави още веднъж меки и пухкави – съвсем като нови!

За пране на нови облекла!

Когато си купуваме ново палто, постоянно ни се коства, че е чисто, тъй като не е носено от никого, само че сякаш интуитивно долавяме, че тук не може да става дума за съвършена непорочност. В идеалния случай е най-добре да го изперете в солена вода без прахуляк за пране. Тази примес ще го почисти от багрила, химикали и други

Правилният способ за пране на облекла със сол!

Напълнете отделението за омекотител със сол. Ако се притеснявате, че солта няма да се разтвори изцяло и ще се утаи някъде вътре в пералнята, можете да приготвите солен разтвор и да го изсипете в същото поделение. За да извършите това, просто разтворете солта в малко гореща вода.

Вижте още: Идея за украса на стените

Можете да употребявате солта и за ръчно пране. Една супена лъжица сол е задоволителна на 5 литра вода.

Използвайте този домакински омекотител за облекла, ще останете удовлетворени от резултата!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР