Домашен лосион от босилек гони комарите. Букет от лавандула също

...
Домашен лосион от босилек гони комарите. Букет от лавандула също
Коментари Харесай

Домашен лосион от босилек гони комарите


Домашен лосион от босилек гони комарите. Букет от лавандула също отблъсква насекомите. Вече се радваме на лятото, само че с горещините идват и досадните комари. За да можем да се разхождаме навън, би трябвало да предприемем ограничения и да отблъснем насекомите.
Това може да стане посредством изпитани бабини предписания. В случая на помощ идват билките. Някои от тях са превъзходен метод, с цел да се оправим с неприятните ухапвания.

Той отблъсква както комарите, по този начин и мухите и по тази причина е добре да го посадим в саксии или в градината, в случай че сме в къща. Билката не е единствено прелестна фалшификация, само че с нея може да си приготвите и сполучлив природосъобразен спрей, с който да се пръскате преди излизане. Ето по какъв начин да си го извършите в домашни условия. Сложете на котлона да заврат 4 чаши вода. Тогава прибавете същото количество пресни листа от босилек. Оставете ги да преседят няколко часа.

Изстискайте водата от листата в същия съд и ги изхвърлете.

Добавете 4 чаши водка (или различен разполагаем спирт). Съхранявайте в ледник и използвайте като спрей, когато излизате.

Лавандулата  също гони освен комарите, само че и молци, бълхи и даже мухи. Поставете букети в дома си (без да ги потапяте във вода). За да се предпазите от мухите навън, засадете растенията в слънчевите площи на градината. Ако сторите това наоколо до входовете на къщата си, то ще запазите тези зони, свободни от вредители. Можете да употребявате масло, извлечено от цветята, като препарат срещу комари, намазвайки откритите елементи на кожата, когато излизате на открито. Още повече че то подхранва кожата и има успокоителен резултат.

Ако планирате събиране навън, можете да запалите дребен огън. Поставете малко култивиран чай или розмарин в него. Миризмата, която ще се популяризира по-късно, ще бъде приятна за носа ви, само че неприятна за комарите. Розмаринът се предлага в разнообразни форми. Растенията могат да се отглеждат в саксии за вътрешен двор или завършени в декоративни пирамиди билкови градини, засадени в озеленени кревати.  Растението е ефикасен репелент. Може да си извършите елементарен неприветлив спрей, като кипнете сушен розмарин в 1 литър вода за 20 до 30 минути и по-късно долеете 1 л. хладка вода. Съхранявайте комбинираната течност в хладилника и носете със себе си по време на разходка.

Лимонената трева също отблъсква комарите. Тя е известна с прелестните си кулинарни свойства и може да се отглежда както в саксия, по този начин и в земята на слънчево, добре дренирано място. Ароматните й качества са необятно употребявани в пилешки и свински ястия и за подправяне на супи и салати.

Самото растение няма да отблъсне досадните комари. За да освободите нейните химикали, би трябвало първо да обработите листата. За целта  отрежете няколко стъбла и ги разтрийте сред дланите си. Препоръчително е да се уверите, че естествените свойства на растението няма да имат негативен резултат върху кожата ви.

Ментата се популяризира прогресивно, по тази причина се предлага развъждането й в саксии. Установявайки се в градината, може да бъде отстранена мъчно. Листата нормално се употребяват за ароматизиране на ментов чай с лед. Саксии с мента в градината или на верандата ще ви оказват помощ да се предпазите от досадните инсекти.

Невенът е елементарно за развъждане едногодишно цвете и също излъчва миризма, която отблъсква комарите. Може да го насадите в саксии, които да поставите покрай входа към дома си, с цел да държите насекомите далеко. Невенът гони и листните въшки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР