Домашен арест“ – такава мярка за неотклонение определи Апелативен съд

...
Домашен арест“ – такава мярка за неотклонение определи Апелативен съд
Коментари Харесай

Акция срещу чиновник пресякла предаването на подкуп на зам.-министър на спорта

„ Домашен арест “ – такава мярка за неотклонение дефинира Апелативен съд – София (САС) за Иван Иванов – наследник на старши треньора на националния тим по повдигане на тежести – също Иван Иванов.

Иванов–син апелира мярката „ задържане под стража “, която му бе наложена от първоинстанционния съд по обвиняване за взимане на рушвет за осъществяване на закононарушение по работа.

Апелативните магистрати показаха, че в обвиняването на Иванов–син има пропуски, не излиза наяве какво е трябвало да направи той против взетия рушвет, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши служители, един от които зам.-министър на спорта. Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвиняването, само че това не смъква отговорността от Иванов-син, а е безспорна и високата социална заплаха на действието му, защото той е държавен чиновник, уточни съдът. По тази причина магистратите постановиха втората по тежест мярка за неотклонение – а точно „ домакински арест “, без право да напуща адреса си без позволение на органите на досъдебното произвеждане, показват от съда.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

Припомняме, че Иван Иванов-син бе специалист в Министерството на младежта и спорта. Той бе отстранен след

Остава мистерия кои са двамата висши служители, които е трябвало да получат парите. Зам.-министри в министерството сега са Даниела Дашева и Иво Кацаров. Министър е Димитър Илиев. 

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР