Домакинска работа често се избягва или се върши неволно. Но

...
Домакинска работа често се избягва или се върши неволно. Но
Коментари Харесай

Домакинската работа лекува нервите и премахва стреса

Домакинска работа постоянно се заобикаля или се прави несъзнателно. Но знаете ли, че има изгоди, които са повече от това домът да е чист и спретнат?

Домакинската работа в действителност оказва помощ за увеличение равнището на щастието, понижаване на напрежението и отбрана на тялото от вируси. Ето някои отговорности, които можете да извършите, които ще оказват помощ за постигането на благополучие и здраве, до момента в който изпълнявате на пръв взор досадните задания.

Всъщност, научно потвърдено е, че домакинската работа се оправя чудесно със напрежението.

Ако нямате вие този табиет, забелязали сте познати дами или кино героини да се втурват да излъскат до искра къщата, когато са нервни. Не се колебайте да вършиме по този начин, тъй като изгодите са минимум две. За чистото жилище и прясно сготвената храна ви е ясно, а успокояващият резултат от домашната работа е потвърден с научни опити.

„ Редица домашен занимания, постоянно считани за досадни, работят лечебно. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху елементарни неща са водещи правила в медитацията на осъзнаването – потвърдена техника против стрес и психически проблеми “, разяснява английската психоложка Веки Спелман.

В арсенала за разтоварване са почистване на тоалетна, белене на картофи, рязане на зеленчуци, плевене на градината, прегъване на изпрани облекла и така нататък

Е, с готвенето въпреки всичко не прекалявайте. Поради нуждата да се опълчват на напрежението хората постоянно се нахвърлят върху храни, съдържащи доста мазнини, сол и захар, а те са нездравословни.

Може да опитате японския способ за релакс. Там всеобщ метод за битка със напрежението е подреждането на камъчета и пясък в градината към по-големи камъни. Смята се, че то прочиства мозъка и има лечебни изгоди.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР