Домакините Латвия и Финландия записаха победи в последния кръг на

...
Домакините Латвия и Финландия записаха победи в последния кръг на
Коментари Харесай

Латвия и Финландия с победи в последните си мачове в групите на световното по хокей на лед, влязоха в топ 8

Домакините Латвия и Финландия записаха победи в последния кръг на груповата фаза на Световното състезание по хокей на лед. Шампионатът се организира в Рига (Латвия) и Тампере (Финландия), като ще продължи до 28 май, а домакините се класираха за четвъртфиналите.

Латвия надигра Швейцария с 4:3 след продължение пред 9178 в „ Арена Рига “ и след пет победи и две загуби и общо 13 точки, отборът зае трето място в класирането в група „ В “. Попаденията за спечелилите бяха дело на Ралфс Фрайбергс, Родриго Аболс, Каспарс Даугавинс и Рудолфс Балцерс. За швейцарците, които са водачи в подреждането, провалянето бе първо от седем мача, като те събраха 19 точки.

Латвийските хокеисти доближават до топ 8 на Световен шампионат за първи път от 2018 година.

В последната си среща от група „ А “ Финландия надви на Дания със 7:1 пред 11491 в „ Тампере Дек Арена “. Успехът бе пети от седем срещи за финландците, които се подредиха на трета позиция с 16 точки, а датчаните позволиха четвърта поредна загуба и останаха пети с 8 точки.

Вече са ясни и четвъртфиналните двойки на Световното състезание по хокей за мъже. Съединени американски щати ще играе против отбора на Чехия, Швейцария ще се изправи против Германия, Швеция ще има за противник Латвия, а Канада – Финландия. Всички мачове от четвъртфиналите ще се проведат на 25 май. Два дни по-късно са планувани полуфинали, а мачът за третото място и финалът ще се играят на 28 май.

След края на груповата фаза националните тимове на Унгария и Словения отпаднаха във втора дивизия, а Дания, Франция, Австрия, Словакия, Казахстан и Норвегия завършиха присъединяване си в шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР