Домакинът на финалния турнир за Купата на България по баскетбол

...
Домакинът на финалния турнир за Купата на България по баскетбол
Коментари Харесай

Черноморец е последният полуфиналист за Купата на България

Домакинът на финалния шампионат за Купата на България по баскетбол при мъжете Черноморец победи сребърния медалист от предходната година ЦСКА с 92:66 (12:19, 22:12, 27:12, 31:23) в последния четвъртфинален дуел в " Арена Бургас " и заслужи място в топ 4.

Воденият от старши треньора Васил Евтимов състав на Черноморец ще се изправи против Рилски състезател във втория полуфинал в на следващия ден (събота) от 19:00 часа, а преди този момент от 16:00 часа ще се играе мачът сред Балкан и Спартак Плевен. Носителят на Купата на България за 2024-а година ще бъде избран от 18:00 часа в неделя.

Двата тима предложиха завладяващо първо полувреме за феновете в " Арена Бургас ". ЦСКА имаше 5 точки задатък след началните 10 минути игра и поведе с 8 след тройка на Васил Бачев на старта на втората четвърт. Домакините наваксаха изоставането си и обърнаха до 34:31 в своя изгода на почивката.

" Червените " отново поведоха с 1 точка за малко след паузата, само че бургазлии заиграха по-добре и започнаха да натрупат задатък, който доближи 19 точки в края на третата част - 61:43. Баскетболистите на Черноморец не изпуснаха самодейността до финала на мача, а ЦСКА не съумя да откри метод да се опълчи. В последните минути бе маркирана и най-голямата разлика в срещата от 27 точки. Домакините завоюваха битката под коша (45-37) и направиха близо три пъти повече асистенции (23-8). Стелбата на състезателите на ЦСКА от далечна отдалеченост не спореше и те осъществиха единствено 4 тройки.

Травис Макконико способства за триумфа на отбора от Бургас с 15 точки и 4 битки. Андрей Иванов означи 11 точки и 6 битки, а по 10 точки вкараха Христо Захариев и Шон Смит, като вторият добави 8 битки и 8 асистенции.

За ЦСКА, който преди година отстъпи във финала на шампионата против Левски в София, Александър Радукич приключи с 16 точки и 7 битки, а Васил Бачев се включи с 14 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР