Домакин на събитието беше United Media, част от която е

...
Домакин на събитието беше United Media, част от която е
Коментари Харесай

United Media – домакин на полуфиналния кръг на телевизионните награди Emmy®

Домакин на събитието беше United Media, част от която е и „ Нова Броудкастинг Груп “. Всяка година интернационалната академия посещава над 25 местоположения по всички континенти, с цел да се спре на 17, където да бъдат определени номинираните в другите категории. Повече за полуфиналния кръг на телевизионните награди Emmy® от Ева Костова, която включваме от Дубровник.

„ За UNITED MEDIA беше огромна горделивост да бъде хазаин на толкоз влиятелно събитие и надлежно на NOVA като част от огромното семейство на UNITED MEDIA. Вчера журито се събра още в ранните часове на деня, към 7.00 ч. сутринта. Всичко беше извънредно скрито и нямахме достъп до журито, даже не знаехме от какъв брой члена е формирано и кои са те. Всичко това разбрахме едвам в 18.00 ч., когато журирането завърши. С огромно любознание научихме, че един от тях е бил и притежател на „ Оскар “ от Босна и Херцеговина за кино лентата си „ Ничия земя “. Става въпрос за режисьора Дани Станович. След това успяхме да беседваме с тях и това, което споделиха те беше, че позицията на журито и на Международната академия е следната: Югоизточния район като че ли е бил подценяван през последните години и покритието, което Международната академия има тук е извънредно едва. Затова това събитие ще даде късмет на доста създатели, артисти, на производители на телевизионно наличие да напреднат в своята работа и тя да бъде забелязана от повече хора в международен мащаб. Успоредно с Дубровник, още 16 града в разнообразни точки по света ще бъдат домакини на останалите категории от състезанието Emmy®. Кои са номинираните обаче, също се пази в загадка. Това ще стане ясно, когато от Академията разгласят публично номинациите. Тържествената гала, на която ще разберем кои са огромните спечелили от телевизионните награди тази година, ще се състои в края на ноември в Ню Йорк. Всичко завърши с церемония вечеря и червен килим преди нея, по време на който успяхме да се докоснем до някои извънредно известни лица от света на малкия екран. На продуцентството, на филмовото изкуство ", споделя репортерът Ева Костова.

Макар включен в листата на Световното културно завещание още през 1979 година, през днешния ден „ Перлата на Адриатика “, както назовават Дубровник свети по-силно от всеки път. Магнит за туристи и за събития, през вчерашния ден вечер звезди с изключение на в небето над града, имаше и на аления килим. Дубровник посрещна полуфинал на Международните награди Emmy®. А горделив хазаин на събитието, без аналог в района беше UNITED MEDIA, към която принадлежи и „ Нова Броудкастинг Груп “.

„ Когато се срещнах за първи път с представителите на Международната академия за телевизионни изкуства и науки, разбрах, че те не покриват изключително добре Югоизточна Европа. Още тогава ми стана ясно, че с лидерската си позиция на медийния пазар в района UNITED MEDIA може да помогне “, показа изпълнителният шеф на UNITED MEDIA Виктория Боклаг.

„ Домакинството на това влиятелно събитие на UNITED MEDIA е огромна вест за целия район, тъй като се случва за първи път. И е голямо самопризнание за групата, част от която е и „ Нова Броудкастинг Груп “, добави изпълнителният шеф на " Нова Броудкастинг Груп "  Стефана Здравкова.

„ За „ Нова Броудкастинг Груп “ това е огромен късмет. Член съм на Международната академия Emmy® от няколко години, само че в този момент съм доста щастлива да бъда част от журито. Това е основно събитие за телевизионната промишленост “, описа Вяра Анкова, която е член на журито от няколко години.

„ Много значимо е да стигнем до всяко кътче на света, където се гледа телевизия. Важно е промишлеността по места да усеща нашата поддръжка. Има доста надарени хора в този район и светът би трябвало да ги види. Супер сте “, показа Натаниъл Брендъл, шеф на журито на Международната академия за телевизионни изкуства.

Експертно интернационално жури оцени предложенията в категория „ Теленовела “ и реши кои да бъдат номинираните тази година. Част от журито беше и носителят на „ Оскар “ за най-хубав чуждоезичен филм Дани Станович. Златната статуетка отива в ръцете на босненския режисьор преди 20 години за кино лентата му „ Ничия земя “.

„ Това събитие значи, че нещата в района стартират да се случват. Така че инвестирайте тук. Балканите са цялостни с невероятни истории. Но с цел да наподобяват добре, трябват пари. Тежкото историческо завещание може би е проблем, в случай че си роден по нашите земи. Но в случай че правиш филми, това е същинско благосъстояние. “

Избраните заглавия ще останат в загадка до формалното им оповестяване от Международната академия. Подобно на събитието в Дубровник на разнообразни места по света – от Южна Африка до Китай и от Бразилия до Нова Зеландия ще бъдат определени и номинираните в останалите 16 категории. След като журирането завърши, известни посетители от света на телевизионната и филмовата промишленост се причислиха. А по аления килим, преди специфичната церемония вечеря, минаха и родни звезди. Само ден след телевизионната премиера на най-новия български сериал в ефира на NOVA „ С река на сърцето “.

„ В България се гледа доста телевизия и ние би трябвало да се конкурираме. Има толкоз положителни сръбски, хърватски и македонски филми, а имам вяра, че и българските се подреждат до тях, че би трябвало да обменяме опит и да вършим продукции дружно “, споделя актрисата Яна Маринова.

„ Нищо чудно следващата година да се окажем и измежду номинираните, в случай че продължаваме да си вършим работата като хората. Искам да благодаря на българските феновете, тъй като реакцията към новия ни сериал е очарователна! “, добавя Александър Сано.

Големите спечелили на 50-тите Международни награди Emmy® ще станат ясни на церемонията по награждаване на 21 ноември в Ню Йорк.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР