Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика“ задържаха 61 160

...
Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика“ задържаха 61 160
Коментари Харесай

Митничари намериха над 3000 кутии с цигари, скрити в хляб

Митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ задържаха 61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в самун, в региона граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат, оповестиха от Агенция „ Митници “.

На 25 април митническите чиновници направили инспекция на излизащ от страната товарен микробус, който

съгласно показаните транспортни документи превозвал самун. Микробусът е сканиран с рентген и са набелязани подозрителни зони с друга компактност. При физическата инспекция митничарите разкрили в шест от касетите, че в самуните самун са скрити стекове с цигари. Тютюневите произведения са с български акцизен бандерол и са били укрити, откакто вътрешността на хляба е била авансово издълбана.

Акцизните артикули са арестувани, като на лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

От 16 април на границите на страната се организира взаимна интервенция сред органите на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, Главна дирекция „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “ и Националната организация по приходите, за противопоставяне на контрабандата. На другите гранични пунктове се правят инспекции, както от взаимни екипи, по този начин и независимо от виновните институции, осведомиха от митническата организация.

От началото на годината при 16 случая на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат са арестувани общо 45 822 кутии или 916 440 къса контрабандни цигари, демонстрира информация на уеб страницата на Агенция „ Митници “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР