Домакин на прожекцията на документалния филм „3 100: Бягане и

...
Домакин на прожекцията на документалния филм „3 100: Бягане и
Коментари Харесай

Домакин на прожекцията на филма „3 100: Бягане и себенадминаване“ за Европа ще бъде България

Домакин на прожекцията на документалния филм „ 3 100: Бягане и себенадминаване “ за Европа ще бъде България през идната седмица. Лентата е на режисьора Санджай Роулал от Съединени американски щати, а героите са участници в най-дългото съревнование в света, носещо същото име.
В документалната кино продукция се изследва тичането като феномен, обвързван с битието, както и като средство за откриване на човешката същина. Опитвайки се да отговорят, за какво толкоз хора са привлечени от бяганията на дълги дистанции, създатели преглеждат култури с обичаи в бягането и техните модерни представители - индианското племе навахо, етническата група бушмени от Aфрика, монасите от планината Хей, Япония.
Състезанието „ 3 100 благи: Себенадминаване “ (3 100 благи се равнява на съвсем 5 000 километра) е най-дългото сертифицирано многодневно тичане в света. То се организира всяка година в границите на 52 дни в Ню Йорк, от 1997 година насам. Всеки участник би трябвало да изминава приблизително по 95 километра дневно. Малцина се вземат решение да одобряват това видимо непреодолимо предизвикателство, а още по-малко са тези, които съумяват да го завършат. Тук духът, материята и душeвността се състезават между тях. По време на маратона участниците срещат доста компликации: да преодолеят контузиите, които са неизбежни, душeвността, която несъмнено би трябвало да е мощна, и духът, който е най-важният състезател и може да крепи бегача до края на трасето.
Премиерата за България ще се състои на 17.01.19 година (четврътък) в зала 11 на НДК (кино " Люмиер " ) в София от 19:00 ч. Прожекцията ще бъде безвъзмездна за необятната аудитория. След нея ще се организира полемика сред Ашприханал Алто - основен воин във кино лентата и рекордьор на дистанцията 3 100 благи (4 988.96 километра), бегач от Австрия, взел участие и завършвал ултрамаратона, известни български бегачи на дълги дистанции и участника във кино лентата - Шопан (Цветан Цеков), който през 2018 година сполучливо приключи маратона „ 3 100 благи “ за трети път.
Темите, които ще се дискутират, ще засягат основно бягането като техника за себенадминаване, превъзмогване на себе си и личните ограничавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР