Дом със 100 стаи, разположен на повече от 1000 хектара

...
Дом със 100 стаи, разположен на повече от 1000 хектара
Коментари Харесай

Най-скъпата къща в света се продава

Дом със 100 стаи, ситуиран на повече от 1000 хектара покрай френската столица и в миналото притежаван от кралски особи, е на пазара за 363 милиона пауда.

Смятан за най-скъпия дом в света, Château d’Armainvilliers в Сена и Марна е издигнат върху основите на палат от 12-ти век. Обширното имение е закупено от банковата империя Ротшилд в края на 19 век, преди да бъде подложено на голямо преустрояване, когато е закупено от крал Хасан II на Мароко през 80-те години.

Мароканските кралски особи направиха редица промени, в това число прибавяне на спа център с хамам, козметичен и фризьорски салон, както и изцяло оборудвано здравно и стоматологично заведение. Те също по този начин прибавиха сутеренно равнище, кухни, хладилни пространства, складови пространства и пространства за личния състав. На място има и конюшня, задоволително огромна за 50 коня.

Те продадоха парцела през 2008 година на неназован покупател от Близкия изток, когато той се похвали с цена от 170 милиона паунда. Някои специалисти по парцели слагат под въпрос новата - повече от двойно - желана цена, написа " Факти ".

 

Съветник по недвижими парцели на международния хайлайф разказва дома като луксозен и величествен.

Той сподели пред списание Paris Match: " Това е най-скъпият палат във Франция и може би в света. Цената е оправдана от самия парцел, само че и от 1000 хектара земя, която предлага голям брой благоприятни условия. Един вложител би могъл да построи хиляди жилища там, в случай че желае. “

Говорейки с френското издание за недвижими парцели Le Figaro Immobilie, брокери на първокласни парцели споделиха, че не са сигурни дали деветцифрената сума ще притегли покупател, предава Mirror.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР