Долната камара на френския парламент прие закон, позволяващ на самотни

...
Долната камара на френския парламент прие закон, позволяващ на самотни
Коментари Харесай

Франция позволи оплождането ин витро за лесбийки и самотни жени

Долната камара на френския парламент одобри закон, допускащ на самотни дами и лесбийки достъп до оплождане ин витро, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Законът за биоетиката, импортиран от държавното управление на френския президент Еманюел Макрон, беше утвърден с 326 гласа против 115 " срещу ". Мярката беше предстояща от дълго време от групи за отбрана на правата на общността на ЛГБТ, които оказваха напън за приемането ѝ, откогато Франция легализира еднополовите бракове през 2013 година Новият закон уголемява достъпа до процедури като изкуствено и ин витро оплождане, които сега са непокътнати единствено за хетеросексуални двойки.

Тези процедури са безвъзмездни във Франция и това ще се ползва и към лесбийките и самотните майки. Здравният министър Оливие Веран съобщи, че френските управляващи се готвят да вкарат новия закон в действие допустимо най-бързо, тъй че първите деца може да бъдат заченати до края на годината. Гласуването отбелязва края на траяли две години диспути в Народното събрание. Консервативното болшинство в Сената отхвърли нееднократно тази мярка, само че последната дума има долната камара на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР