Долиташ при мен, когато е пролет, без да попиташ имам

...
Долиташ при мен, когато е пролет, без да попиташ имам
Коментари Харесай

Игра на думи: Един мъж за любовта и най-чистите емоции

„ Долиташ при мен, когато е пролет,
без да попиташ имам ли потребност,
твоят възвишен, възвишен полет,
паниките мъчни мои да пропъжда.

Идваш при мен, когато разцъфвам,
караш ме да се усещам със Бога едно.
Пред твоята мощност аз добродушно правя отстъпка,
а ти тихичко кацаш и свиваш гнездо... “

Тези красиви думи са пролетната глътка пресен въздух, като „ Лястовица “ с вяра в сложното време, в което живеем през днешния ден. И те идват от душата и перото на младия и доста надарен Цветан Кръстев, който отвън всевъзможни правила, безсрамно, нетрадиционно и самоуверено нахлува в душите ни с дебютната си стихосбирка „ Пази се от Сянката “.
 стихосбирка персонален списък, Цветан Кръстев
Той е редактор, лингвист, музикант... и като всеки създател - всестранно развита персона, надалеч от клишето.

Да напишеш книга през днешния ден е мъчно, само че не и за него. А за вдъхновението той е сбит - безконечната битка на индивида против тъмната му страна и непрестанният блян за търсене на същинската задача в живота на индивида.

„ В стихосбирката съм опитал да покажа някои от безбройните нюанси на едно необикновено създание, наречено човек. Всеки се бори със себе си. Всеки пробва да се откри. Всеки търси своето място под слънцето. Всеки рови дълбоко, с цел да открие своята свещена задача в живота “, споделя Цветан.
 планина слънце iStock/Getty Images
Днес повече от всеки път имаме потребност да се обърнем към себе си, да се следим, да оценим значимото в живота си, да бъдем същински. 34-те стихотворения на Цветан Кръстев имат тъкмо тази задача. И носят несъмнено ентусиазъм. Те са едно бягство от сивото ни всекидневие и поглед към сърцето и най-чистите и първоначални страсти.

„ Посланието на стиховете се крие в това, че всеки човек би трябвало да открие защо е роден, колкото и мъчно да е, тъй като другояче животът е неправилен “, споделя той.

Любов, горест, болежка, храброст, гняв – тази стихия от чувства ви връхлита със страшна мощ от стихосбирката и надали ще останете безразлични, откакто я прочетете.

Ако желаете да подкрепите един млад създател, може да си закупите книгата на алегорична цена от самия създател
 сянка Thinkstock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР