Доларът покачва курса си спрямо еврото и леко поевтинява към

...
Доларът покачва курса си спрямо еврото и леко поевтинява към
Коментари Харесай

Еврото губи позиции спрямо долара и паунда

Доларът повишава курса си по отношение на еврото и леко поевтинява към йената при започване на валутната търговия в петък. Паундът е постоянен по отношение на американската валута и се повишава във връзка с европейската. Във фокуса на вниманието на трейдърите остават политическата обстановка във Вашингтон и комерсиалният спор сред Съединени американски щати и Китай.

Инвеститорите резервират оптимизма си в навечерието на следващия кръг договаряния сред двете най-големи стопанска система в света, които ще се проведат в столицата на Съединени американски щати при започване на октомври.

Тръмп сподели в сряда, че вижда положителни шансове за комерсиалното съглашение с Китай и то може да бъде подписано по-рано, в сравнение с мнозина си мислят. Добавяйки, че Пекин към този момент е почнал да усилва закупките от Съединени американски щати на говеждо и свинско месо.

От своя страна формален представител на министерството на търговията на Китай заяви са подписани от китайски компании огромни покупко-продажби за американска соя и свинско месо.

В същото време пазарните участници се тревожат от началото на процедурата за импийчмънт на президента Тръмп.

Общата валута през днешния ден сутринта се намалява с 0,12% във връзка с американската и се разменя при курс $1,0908 за евро от $1,0921 за евро при закриване на търговията в четвъртък.

Европейските пари поевтиняват и по отношение на японската валута с 0,17% - до 117,58 йени за евро при курс 117,78 йени аз евро ден по-рано.

Доларът леко се намалява във връзка с йената и през днешния ден двойката се търгува при курс 107,76 йени за $ при 107,83 йени в четвъртък.

Фунтът стерлинг е постоянен и през днешния ден коства $1,2329 спрямо $1,2328 за паунд в края на валутната търговия през вчерашния ден. При това по отношение на общата валута английската нараства до 1,1297 евро за фунт при 1,1287 евро за фунт в четвъртък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР