Доларът отстъпи от достигнатия в понеделник 20-годишен връх спрямо еврото,

...
Доларът отстъпи от достигнатия в понеделник 20-годишен връх спрямо еврото,
Коментари Харесай

Доларът отстъпи от 20-годишния си връх, петролът също поевтинява

Доларът отстъпи от достигнатия в понеделник 20-годишен връх по отношение на еврото, като главната причина за усилването на единната европейска валута са увеличаващите се упования за по-агресивно покачване на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка.

Тази заран еврото се върна на равнище от над 1 $, откакто през вчерашния ден падна до 0.9917.

Все повече трейдъри чакат нарастване на лихвите в еврозоната със 75 базисни пункта на идващото съвещание на ЕЦБ. Шансовете за сходна стъпка се правят оценка на към 50%.

„ Последните дни евентуално бяха доминирани повече от нападателната изразителност на ЕЦБ, в сравнение с от тази на Фед “, счита анализаторът на Royal Bank of Canada Алвин Тан.

Месечата статистика за работните места в Съединени американски щати, която следва да бъде оповестена в петък, ще се следи деликатно за спомагателни улики по отношение на вероятностите за лихвените проценти в Съединени американски щати.

Доларовият показател, който следи придвижването на " зелените пари " по отношение на кошница от шест валути, се търгува на равнище от 108.72 пункта тази заран, откакто през вчерашния ден доближи 109.48 пункта - най-високата стойност от от септември 2002 година насам.

Еврото беше подкрепено и от спада на европейските цени на природния газ, откакто немският министър на стопанската система Робърт Хабек сподели, че страната запълва хранилищата си по-бързо от предстоящото.

„ Еврото откри известна непоклатимост, близка до паритета. Но доходността на единната валута остава неатрактивна и задълбочаващата се газова рецесия в Европа значи, че по-агресивните покачвания на лихвите от страна на ЕЦБ единствено ще задълбочат рецесията ", разяснява пред Ройтерс Шон Калоу, валутен пълководец в Westpac в Сидни.

На финансовите пазари азиатските борсови показатели се търгуват разнопосочно в утринната търговия. Японският Nikkei 225 бележи растеж от 1.16%, а в Австралия S&P/ASX 200 се покачва с 0.7 на 100.

На противоположният полюс е Hang Seng в Хонконг, който регистрира спад от 0.5% по отношение на вчерашните си равнища.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 0.1% в утринните часове до равнище от малко под 97 $ за барел, до момента в който сортът брент регистрира спад от 0.3% до 102.64 $ за барел.

Златото също записва леко намаляване от 0.2% до равнище от 1746 $ за тройунция.

На пазара на криптовалутите биткойнът нарастна с 3.34% до равнище от 20 415 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР