Доларът може да падне с 36% спрямо еврото още тази

...
Доларът може да падне с 36% спрямо еврото още тази
Коментари Харесай

Доларът може да падне с 36% спрямо еврото до края на 2020-а

Доларът може да падне с 36% по отношение на еврото още тази година. Такава прогноза направи Улф Линдал, основен капиталов шеф на AG Bisset, компания за ръководство на валутен риск, оповестява Ройтерс.

Американската валута е спаднала с към 11% от своя връх през 2020 година спрямо главните валути. Лихвените проценти на хедж фондовете по отношение на $ доближиха най-високото си равнище от 10 години, като над една трета от фондовете регистрираха, че доларовият шорт (залог за понижаване) е най-популярен измежду клиентите им през актуалната половина на годината.

„ През януари доларовият курс беше 1,12 за едно евро, през септември вече е 1,18. Спадът спря през последните седмици и това е добра опция да се освободим от доларите “, изясни Линдал.

Редица специалисти имат вяра, че доларът ще продължи да се обезценява на фона на колапса на американската стопанска система, извънредно ниските лихвени проценти и опасенията от раздуване на бюджетния недостиг заради програмата за намаляване на последствията от коронавирусната пандемия.

Анализатори от Goldman Sachs предвиждат, че до 2023 година едно евро ще се разменя за 1,3 $. От TD Securities обявиха, че доларът е надценен с към 10% спрямо другите съществени валути.

Други вложители пък вярват, че новините за усъвършенстване в американската стопанска система ще поддържат $. Експертите на BlackRock имат вяра, че зависимостта на света от $ ще помогне да се предотврати неговият колапс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР