Доларът и фунтът стерлинг в началото на търговията в четвъртък

...
Доларът и фунтът стерлинг в началото на търговията в четвъртък
Коментари Харесай

Турската лира рухна. Паундът страда заради хаоса около Брекзит

Доларът и фунтът стерлинг при започване на търговията в четвъртък поевтиняват във връзка с множеството съществени международни валути. В същото време валутите на разрастващите се страни, така наречен emerging markets се пробват да се стабилизират по отношение на американските пари.

Японската йена и държавните облигации на развитите страни нарастват на фона на отслабването на инвеститорския риск вкус. Пазарните играчи чакат данните за продажбите на жилища в Съединени американски щати и потребителското доверие, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската при курс $1,1258 за едно евро спрямо $1,1244 за евро при закриването на търговията в сряда в Ню Йорк.

Но във връзка с японските пари еврото поевтинява до 123,95 йени при курс 124,26 йени за едно евро ден преди този момент.

За един $ през днешния ден на пазара дават 110,09 йени спрямо 110,51 йени в края на търговията в сряда.

Фунтът стерлинг през днешния ден сутринта е постоянен във връзка с $ и се разменя на равнище $1,3191 за паунд при курс $1,3189 при закриване на вчерашната сесия. По отношение на другите международни валути, включително еврото и йената, фунтът се намалява с 0,1- 0,4%.

Британският парламент в сряда отклони всичките осем разновидността за Брекзит отвън постигнатото от Мей съглашение с Брюксел. Преди това Народното събрание съгласува препоръчаното по-рано пренасяне на датата за излизането от Европейски Съюз на 22 май при положение, в случай че договорката за Брекзит бъде утвърдена до 9 март, или за 12 април при положение, че съглашението не бъде признато.

Премиерът Тереза Мей съобщи за подготвеност да напусне поста си, в случай че Народното събрание утвърди съгласуваното от нейното държавно управление с Брюксел съглашение за Брекзит.

Турската лира в четвъртък сутринта рухна с 2,2% във връзка с американските пари - до 5,45 лири за един $. По време на търговията в сряда, когато турската валута на моменти спадна с 2 на 100 по отношение на $, на лирата се удаде да приключи деня с минимални промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР