Документалният филм „Добре дошли в Чечня“ на номинирания за Оскар

...
Документалният филм „Добре дошли в Чечня“ на номинирания за Оскар
Коментари Харесай

Българин дава лицето си за филма Добре дошли в Чечня - slava.bg

Документалният филм „ Добре пристигнали в Чечня “ на номинирания за Оскар режисьор Дейвид Франс („ Как да оцелеем от чума “, „ Смъртта и живота на Марша П. Джонсън “) е с премиера за България и Централна Европа и към този момент е разполагаем в платформата HBO GO. Филмът е разтърсващ роман за група деятели, които рискуват живота си, с цел да се изправят против продължаващия геноцид над ЛГБТ хора в съветската република Чечня.

В него, посредством реформаторски метод, се показват действителни истории на чеченски мъже и дами, които са задържани, измъчвани и убивани от властта в Грозни, поради своята полова ориентировка. Филмът наблюдава работата на група деятели, които се сблъскват челно с тази грубост. „ Добре пристигнали в Чечня “ към този момент е наличен за стрийминг у нас и в Централна Европа в HBO GO, а телевизионната премиера по HBO е на 3 декември от 22:55 часа.

Защитавайки анонимността на участниците, документалният филм разкрива незадоволително отразяваните зверства в Чечня, като в същото време откроява ЛГБТ деятели, които работят под прикритие, с цел да избавят жертвите и да им оказват помощ да изоставен безвредно страната. В лентата е употребен реформаторски метод за обезпечаване на анонимността на участниците посредством цифрово наслагване на лица.

Един от доброволците дал своето лице, с цел да резервира анонимността на персонаж от кино лентата, е българинът Коста Каракашян, международно приет режисьор, хореограф и танцьор. У нас тематиката на кино лентата е идея за фондация Сингъл Степ, работеща интензивно за правата и приемането на ЛГБТ хора в България. Коста Каракашян, както и изпълнителният продуцент на кино лентата Кевин Дженингс, са част от фондацията и работят за публичност на тематиката.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР