Документален филм за дискриминацията в нидерландската полиция разпали дискусия за

...
Документален филм за дискриминацията в нидерландската полиция разпали дискусия за
Коментари Харесай

Има ли дискриминация и расизъм в холандската полиция

Документален филм за дискриминирането в нидерландската полиция разпали полемика за расизма в страната. Много полицейски чиновници и жители се надяват най-сетне да се стигне до смяна, съобщи Асошиейтед прес.

„ Синьото семейство “ преглежда тематиката за издевателството и страха в националните полицейски сили. В понеделник филмът беше излъчен за първи път по нидерландската телевизия, като премиерата беше планувана в седмицата, в която се навършват две години от години от убийството на Джордж Флойд от полицията в американския щат Минесота.

Ръководството на полицията получи опция да гледа кино лентата по-рано и даде обещание да предприеме дейности.

Филмът е за живота на родения в холандската колония Суринам Перис Конрад, който идва в Нидерландия на 4 години и от дребен мечтае да стане служител на реда. Тъмнокожият Конрад прекарва 26 години в редовете на полицията и споделя за дискриминирането, с която се е сблъсквал още до момента в който учел в полицейската академия.

„ Личните истории мъчително ясно разкриват какъв брой огромно е въздействието на расизма и какъв брой дълго продължава то “, разяснява полицейският шеф Хенк ван Есен. „ Всички ние има какво да направим; освен ръководителите, а всичките 65 000 сътрудници “, добави той.

Тази седмица нидерландският парламент с огромно болшинство взе решение за по-строг надзор над полицейските началници. Поводът бяха самоубийствата на трима служители на реда през последните години, които са се оплаквали от дискриминация.

Миналата година нидерландски вестник разгласява скрийншотове от чат група на служители на реда, които си разменят расистки смешки и разгласяват обиди по отношение на убийства на хора, които не са с бял цвят на кожата. „ Един турчин по-малко “, написа чиновник на реда от групата във връзка грубо ликвидиране на 16-годишно момиче, убито пред гимназията от някогашния си другар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР