Документален филм на БНТ, посветен на 35-годишнината от пожара в

...
Документален филм на БНТ, посветен на 35-годишнината от пожара в
Коментари Харесай

Мокър от дъжд не се бои“: Документален филм на БНТ за пожара в Софийския цирк

Документален филм на Българска национална телевизия, отдаден на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк, беше показан на предпремиерна прожекция в Дома на киното в София. В „ Мокър от дъжд не се бои “ журналистът Драгомир Драганов и режисьорът Николай Василев демонстрират всички гледни точки за случая.

Спомените за Софийския държавен цирк и нещастието, разиграла се преди 35 години, не са единствено тъжни - циркът припомня за гения, дома и сбъднатите фантазии.

За пръв път може да се види историята през погледа на пожарникарите, взели участие в гасенето на цирка.
Драгомир Драганов: Този пожар в действителност е началото на края, освен на блестящия интервал на българското цирково изкуство, само че и на неговото развиване. Защото откакто изгаря домът на цирковите актьори, храмът, в който те показват най-върховите си достижения - те се пръскат по света, все по-рядко се връщат у нас. Татяна Лолова, актриса: Може би циркът по тази причина изгоря, с цел да оживеем всички. Невероятното чувство, което изпитваш когато си вътре в цирка, на каквато и възраст да сте, се усещаш дете, в най-хубавия смисъл на думата.
В „ Дома на киното “ е сложена галерия с фотографии от трагичния случай.

На 24 септември филмът ще бъде излъчен в ефира на Българска национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР