Докторът на Лудогорец Валентин Великов получи наградата Лъвско сърце -

...
Докторът на Лудогорец Валентин Великов получи наградата Лъвско сърце -
Коментари Харесай

Д-р Великов: Тази награда е специална за мен!

Докторът на Лудогорец Валентин Великов получи премията " Лъвско сърце - Трифон Иванов " за приноса си при спасяването на живота на датския национал Кристиан Ериксен, който колабира по време на мача против Финландия на Европейското състезание. Ето какво сподели той пред медиите:

" Благодарности! Искам още веднъж да подчертая, че нашата работа във футбола е екипна. Един без различен не можем. Приемам премията от името на целия екип, който бяхме в Копенхаген. Като тип премия ми е първа. Досега съм получавал морални награди от футболисти и пациенти. Тази е специфична за мен.

Връщам се непрестанно към оня миг. Възхищавам се на играча, че събра храброст да продължи футболния си път. Това е прочувствен и психичен миг да преодолееш и да продължиш напред. Футболът е по-силен от всички.

При вярна и бърза реакция възстановяемостта може да е до 100%. Когато има дефибрилатори и добре подготвен екип може да стигне до 100%.

Герой не се усещам. Във времето се връщам към този миг. След към 20 години трудов стаж за пръв път излизам на напред във времето пред толкоз микрофони и по тази причина съм толкоз обезпокоен.

В Лудогорец работим в това направление. Видяхте носилките по какъв начин сме ги оборудвали. Трябва да подобряваме здравното съоръжение и обслужване.

Още преди случая с Ериксен сме разговаряли с моите шефове по какъв начин да подобрим нещата и да заобикаляме такива произшествия. Като цяло възторженостти за клуба, че работи в тази тенденция ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР