Доктор Антъни Фаучи, който при две американски правителства ръководеше борбата

...
Доктор Антъни Фаучи, който при две американски правителства ръководеше борбата
Коментари Харесай

Главният инфекционист на САЩ е с коронавирус

Доктор Антъни Фаучи, който при две американски държавни управления ръководеше битката с епидемията от COVID-19 в Съединени американски щати, е дал позитивен тест за ковид, заяви Асошиейтед прес. Фаучи, който е на 81 години, със приключен имунизационен цикъл и две бустерни дози, има леки признаци на коронавирус, се споделя в известие на Националния институт по опазване на здравето.

Фаучи не е бил скоро в непосредствен контакт с президента Джо Байдън, нито с други висши държавни чиновници. Той е получил позитивен резултат при бърз антигенен тест за болестта. Фаучи съблюдава предписанията за такива случаи и лекарските препоръки и ще се върне на работа в института, когато даде негативен резултат на тест за коронавирус, се споделя в известието.

Фаучи е основен медицински консултант на Байдън и шеф на американския Национален институт по алергология и заразни заболявания. Той беше един от водещите експерти в работната група по въпросите на новия ковид по времето на президента Доналд Тръмп. Тази седмица за повторно позитивен тест за коронавирус даде и американският министър на опазването на здравето Хавиер Бесера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР