Доктор Андрей Иларионов, който е бивш главен икономически съветник на

...
Доктор Андрей Иларионов, който е бивш главен икономически съветник на
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин: Истинско ембарго върху руската енергия може да спре войната

Доктор Андрей Иларионов, който е някогашен основен стопански консултант на Владимир Путин, е представен от Би Би Си да споделя, че едно „ същинско ембарго “ върху съветската сила от Запада може да спре войната в Украйна.

Андрей Иларионов споделя, че „ Русия не взема на съществено заканите на другите страни да понижат потреблението на съветска сила “. Въпреки опитите да понижи зависимостта си от съветските енергийни източници, Европа продължава да купува съветски петрол и газ. 36% от разноските на съветското държавно управление предходната година са били обезпечени вследствие на увеличените цени на енергийните източници, разяснява Би Би Си. 

Голяма част от постъпилите пари в Русия са от Европейски Съюз, който внася към 40% от природния газ и 27% от нефта от Русия. Иларионов декларира, че в случай че западните страни се опитат да вкарат „ същинско ембарго “ върху вноса на петрол и газ от Русия, той е подготвен да се обзаложи, че до месец-два съветските военни интервенции в Украйна  ще бъдат прекратени.

Според Иларионов това си остава един от най-ефективните принадлежности, с които разполага Западът. Той добавя, че президентът Владимир Путин е бил подготвен съветската стопанска система да понесе удар, което демонстрира какви са неговите цели. „ Неговите териториални упоритости, неговите имперски упоритости са доста по-важни от всичко останало, в това число благосъстоянието на съветското население и финансовата обстановка в страната, даже финансовото положение на неговото държавно управление “, акцентира лекар Андрей Иларионов.

Самата съветска централна банка предвижда, че стопанската система ще се свие с 8% тази година, до момента в който прогнозата на Международния финансов институт е даже за 15-процентно стесняване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР