Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази,

...
Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази,
Коментари Харесай

Хроника на една предизвестена смърт

Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход

Този път риалитито надмина всички показа, написа вестник.

След серия участия на психолог в известен утринен блок на национална телевизия, в които най-същественото е споделяното от него с водещите и фена натрапчиво чувство за иден неприятен завършек на враждата му с въоръжен комшия, разстрелът е осъществен на стълбищната площадка във входа. Стрелецът е арестуван, законно притежаваното от него оръжие – конфискувано, признава стореното и е упрекнат в ликвидиране.

Следват елементи като в оня анекдот за момченцето и уличното куче. Абе, Шаро, пита хлапето, на теб за какво пацата ти е откъм гърба, а не начело? Почесало се кутрето, премръзнало и гладно, по едното ухо с лапа, поразмислило, и дало отговор: Ами то на мен какво ли ми е в ред, та и това да ми е начело?!

Така се почесват в този момент от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, до момента в който мъдрят какви да ги дъвчат. Между жертвата и килъра имало разправии от години с подадени насрещно десетки сигнали. Конфликтът бил обаче “битов ” и нямало по какъв начин да ангажират страната, та ги оставили да го вземат решение сами. Иначе закони, по които да стане това, има.

Твърди предизвестия по Закона за Министерство на вътрешните работи, настаняване за наложително лекуване по Закона за здравето, надзор по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, производства за дребно безчинство по едноименния декрет, за едро по Наказателния кодекс. И това, доколкото не са налице закани за ликвидиране, което е подозрително поради опасенията на психолога. Да не приказваме, че систематичният му и доказан от съседите разказ по малкия екран по отношение на нападателния комшия плаче за самосезиране.

Доколко може да се разчита, че родната полиция ни пази, всеки знае след 30 години бандитски преход. Кое е като хората в страната обаче, че и МВР-то ни да е наред?! Та не са ли хората от РПУ-тата най-безобидната частица в системата на правоприлагащите органи, над които е цялата властова камарила от директни и институционални “началници ” в лицето на прокуратурата, съда и парламентарно-политическото позорище. Кой задава тона на корупцията и беззаконието, довел нацията до положение на трайна скрита или очевидна полуда, при която не е нужно да си психолог, с цел да идентифицираш психопатията на властта?!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР