Докладчикът по схемата гражданство срещу инвестиции в Европейския парламент София

...
Докладчикът по схемата гражданство срещу инвестиции в Европейския парламент София
Коментари Харесай

София ин'т Велд: Нужно е общностно решение за "златните паспорти"

Докладчикът по схемата " поданство против вложения " в Европейския парламент София ин`т Велд прикани Европейската комисия да предложи общностно решение, с цел да спре тази процедура в Европейски Съюз.

Категорично призоваваме Комисията да изготви законодателно предложение в тази тенденция, сподели София ин`т Велд. Тя напомни, че Европейският парламент упорства за това още от 2014-а година, а малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция е убита поради следствията си точно за издаването на такива паспорти от личната си страна.

" Досега Комисията не е направила съвсем нищо ", сподели София ин`т Велд.  На въпрос какво счита за решението на българския парламент, признато на първо четене, да бъдат отстранени " златните паспорти ", само че не и на " златните визи ", тя отговори:

" Според мен това единствено акцентира нуждата от регулация. Според позицията на Европейската комисия, страните-членки сами схващат, че златните паспорти и визи не би трябвало да се употребяват. А не може да се разчита на това, тъй като става въпрос за забавен и съблазнителен източник на средства за доста от тях. И колкото по-малка е една страна, толкоз изкушението е по-голямо, тъй като приходите стават сериозна част от националния бюджет. Точно по тази причина Европа би трябвало да контролира, тъй като страните членки няма да го създадат ".

София ин`т Велд заяви, че тази вечер резолюцията на Европарламента, която насочва предложение към Комисията по този въпрос, евентуално ще бъде гласувана с голямо болшинство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР