Докладът на Сметната палата от проверката на толсистемата да влезе

...
Докладът на Сметната палата от проверката на толсистемата да влезе
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Докладът на Сметната палата за тол системата влиза в парламента

Докладът на Сметната палата от инспекцията на толсистемата да влезе в дневния ред на Народното събрание, изиска председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ръководещият парламентарното съвещание Кристиан Вигенин изясни, че отчетът няма по какъв начин да влезе в днешния дневен ред, само че през идващите седмици това щяло да се случи. Докладът изработен е по предложение на Българска социалистическа партия в 44-то Народно събрание, не пропусна да регистрира Георги Свиленски.

„ Предложението е гласувано от болшинството и всички отчети, които разпорежда Сметната палата, би трябвало да влязат в Народното събрание. Нито крачка обратно, нито крачка в страни. Всичко, което сме споделили ще го осъществим “, увери сътрудниците си в зала социалистът Георги Свиленски. От Сметната палата признаха, че в одитния отчет за толсистемата има данни за осъществено закононарушение, заради което документът е предаден на прокуратурата.

Според закона, по който работи Сметната палата, такива одитни отчети не се разгласяват до момента в който прокуратурата не повдигне обвиняване. Заслуга на ГЕРБ е, че изиска отчетът да бъде импортиран в секретна секция на Народното събрание, с цел да бъде наличен за народните представители. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР