Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не

...
Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не
Коментари Харесай

Излезе докладът на американското разузнаване за произхода на коронавируса

Докладът на американското разузнаване за произхода на новия ковид не прави безапелационни изводи, оповестиха няколко локални медии, представени от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че документът, поръчан от президента Джо Байдън, не дава отговор на този внимателен въпрос, който е източник на напрежение сред Съединените щати и Китай. В края на май Байдън изиска от американското разузнаване, което тогава не бе в положение да каже дали коронавирусът, появил се в края на 2019 година в Ухан, е с скотски генезис или е произтекъл от лаборатория в китайския град, да " удвои напъните си " и да открие отговора на загадката до 90 дни.

В. " Вашингтон пост " написа, че президентът на Съединени американски щати е получил през вчерашния ден този свръхсекретен отчет, само че той не дава безапелационен отговор. Въпреки извършените проучвания и направените разбори, от американската разследваща общественост не съумели да се обединят към една догадка. Друг американски всекидневник - " Уолстрийт джърнъл ", изяснява частично неналичието на изрично умозаключение с обстоятелството, че Китай не е дал задоволително информация.

Дълго време отхвърляна от множеството специалисти, теорията, че новият ковид е изминал при случай от лаборатория в Ухан, още веднъж стана част от дебатите в Съединените щати. Все повече учени приканват за по-задълбочено следствие по въпроса, отбелязва Агенция Франс Прес. Китай, който отхвърля гневно хипотезата за лабораторния генезис на вируса, упреква Съединени американски щати, че популяризират " тайни теории ". Новият патоген е предизвикал до момента гибелта на близо 4,5 милиона души, съгласно публични данни, събрани от Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР