Доказателство въз основа на което бе разкрито зверското убийство на

...
Доказателство въз основа на което бе разкрито зверското убийство на
Коментари Харесай

ВИДЕО показва зловещото убийство на Пейо Пеев

Доказателство въз основа на което бе разкрито зверското ликвидиране на 44 година Пейо Пеев разгласява Биволь, а мрежата загря от страховитите фрагменти, които наложително би трябвало да се маркират с 18+.

Съществуването на видеозапис на охранителна камера бе необятно разпространявано, коментирано и оценено през последната седмица, както от представители на формалните институции, по този начин и от медиите. След деликатен обзор на видеоматериала, преценихме, че той би трябвало да стане обществено притежание, поради надделяващия публичен и медиен интерес към случая, който не затихва в продължение на повече от 5 дни, пишат сътрудниците от. Аргумент за този интерес е също по този начин фактът, че главните обвинени – Габриела Славова на 33 година и Красимира Трифонова на 54 година /дъщеря и майка/ са известни персони, с дейна политическа и административна кариера в разнообразни властови държавни институции. Видеозаписът, за който те не са подозирали, разкрива тъкмо метода и същността на едно брутално и невъзмутимо лишаване на човешки живот.

Той е преднамерено редактиран и отсечен, цензуриран от Биволъ, тъй че на него да не се виждат лицата на убийците, нито това на жертвата. Водени от етични съображения и почит към паметта на 44 година татко Пейо Пеев и неговите близки, както и към работата на към момента неприключилото до дъно следствие, сме се постарали да не демонстрираме фрагменти, които могат да травмират в допълнение или да осуетят работата на институциите.

Излъчването на материала е значимо, с цел да бъдат пресечени всевъзможни фриволни операции и тълкувания по проблема, а даже и накратко публичността да даде опция и право на всеки да направи своя справедлив и самостоятелен извод за нещастието, която се е случила в нощта на 18 януари 2024 година в София и белязала с тъмна светлина началото на годината в нашето общо всекидневие.

Ексклузивните фрагменти демонстрират момента на убийството на Пейо Пеев на ул. “Елемаг ” в столичния квартал “Изгрев ”. Камерата е снимала нападението върху мъжа в колата му за неговото умъртвяване. Анализът на авторитетни психолози и криминалисти сочи недвусмислено, че закононарушението не е някакъв неочакван случай, а умишлено дело. Дали е било авансово замислено и осъществено по проект, следва проверяващите да се произнесат изрично.

Видеото е и едно от признатите от Софийския градски съд (СГС) материални доказателства, преди да бъдат избрани ограниченията за неотклонение на 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова и 33-годишната й щерка Габриела Славова-Пеева, която е шеф отдел „ Превенции и юношески политики “ в Община Бургас. Габриела е известна като дейна активистка на Политическа партия “Продължаваме смяната ” и курсистка от “Харвардския бизнескурс ” на Кирил Петков. Трифонова на собствен ред е станала обществено известна с подправен компромат преди години против наш дипломат в Тайланд, поради което служителят е бил отхвърлен от служба. Самата Красимира Трифонова е към този момент уволнена от Министерство на външните работи, оповестиха от държавната институция.

Внимание: клипът, макар редакцията, не се предлага за лица под 18 години -.

Видеото с дълготрайност 4 мин. и 16 сек. удостоверява и точния час на убийството – към 21:21 ч. на 18 януари 2024 година Мястото е пред блок 308 на ул. “Елемаг ”, където е жилището на Красимира и Габриела. Пейо е дошъл с бяло “Пежо ”. Отпред до шофоьора се качва Габриела, а откъм гърба зад него влиза майката. На видеото, което публикуваме ясно се вижда, че в колата има битка, а автомобилът най-малко на два пъти потегля и стопира, явно жертвата допира педала на газта и не е съумял да тръгне.

Също по този начин, вижда се, че най-малко два пъти Пейо се пробва да си отвори вратата на колата и да излезе на открито, само че вратата е дърпана мощно отвътре от човек, който е затиснал водача с цялото си тяло. Вижда се даже по какъв начин от вратата изпада и шише от вода. Очевидно седящата на предната пасажерска седалка Габриела затваря вратата, с цел да не може Пеев да се измъкне и да не се види нищо съмнително от инцидентни минувачи или съседи.

Може да се допусна по какъв начин младата жена с всички сили се е опитвала да държи някогашния си брачен партньор имобилен вътре в колата, до момента в който майка й зад него му е метнала проволка и го души с всичка мощ от задната седалка.

Тук поражда основателният въпрос, за какво борейки се за живота си Пейо не е натиснал да вземем за пример внезапно газта на колата, която е работила и не е подхванал безнадежден хода да я блъсне да вземем за пример, с цел да се избави. Това се изяснява от патоанатоми, които разказват мозъчната активност на човек при задушване, обесване или прилепяне на сънните артерии. Освен че мозъкът на практика престава да работи след към 30 секунди, той не може да подава дейно информация на нервната система и надлежно да командва както би трябвало мускулите и придвижванията на тялото. Освен това внезапното спиране на кислорода до мозъка води до некомпетентност, нереална преценка на обстановката, мощно зашеметяване, еуфория и загуба на схващане, което прави човек изключително безсилен и уязвим. Опитите на Пейо да отваря вратата и да излезе на открито, с цел да се избави от ласото на гушата, което е дърпано с всичка мощ от задната седалка са били несполучливи заради огромната тежест върху него на непознато тяло и противодействието в това време за затварянето на вратата. Заради примката не е можел и да вика за помощ. На процедура той е бил жертван. Когато край колата минава инцидентен минувач, към този момент няма реакция от страна на жертвата и се смята, че той е бил изцяло обезвреден, по тази причина не е и реагирал.

Според неподтвърдена публично оперативна информация, също по запис от камера, нападение е било замислено от двете дами и ден по-рано, само че то не е могло да се реализира, заради съществуването на инцидентни очевидци на мястото. Не е ясно към момента, какво тъкмо е предшествало нападението. Наличните данни сочат, че Пейо е бил извикан за следващ път от Габриела на среща, с цел да се реши ориста и взаимоотношенията с децата им. Пейо е татко на 6 година момченце от Габриела, което е родено без брак. Близки на Пейо описват по какъв начин той е имал години наред проблеми с майката на детето си, което не е можел да вижда и се е борил институционално за правото си да контактува със сина си. Впоследствие Габриела заживява с депутата от Политическа партия – Велико Минков. От него също има дете, само че 3 месеца преди да го роди ненадейно Габриела се разделя с Велико и се връща при Пейо, като подписва брак с него, с цел да впише детето на Минков на името на Пейо. По този метод тя лишава бащата на второто си дете от опцията да го вижда и да контактува с него. Велико завежда каузи за бащинство, а по неговите думи Пейо даже се е съгласил да свидетелства в негова изгода пред съда, макар че бебето е вписано на негово име, без той да е биологичният татко. По всичко проличава, че бракът с Пейо е бил мним и той е бил употребен само да бъде отстранено правото на Минков да претендира за своята дъщеричка. Самият Пейо се е съгласил на такава стъпка само да може да контактува и живее безпроблемно със личното си дете. По мнението на спецовете през последните дни, както и в нощта на убийството Пейо е бил принуждаван да подпише документи, с които да се откаже от всевъзможни искания за наставнически права по отношение на двете деца, само че той изрично е отказвал. След като е бил употребен, с цел да бъде спънка за бащинството на Велико, Пейо е станал още веднъж непотребен, нежелателен и даже недопустим за двете дами, сочат данните на осведомени със случая източници. Няколко дни преди убийството си, той е алармирал, че Габриела приготвя нещо против него, даже се пробва да го дрогира. На 7 януари, 8 дни преди да бъде погубен, Пейо Пеев е бил предположително замаян от някогашната си брачна половинка Габриела. Това показа в изявление за Нова ТВ адвокатката на жертвата Миглена Балджиева.

Очевидно заканите не са сработили и нападението е премислено като авариен проект на двете дами, за бързо освобождение от нежелания мъж и формален татко на двете деца на Габриела. Много обществени експерти разясняват, че Пейо евентуално е бил постоянно и обект на домашно принуждение от страна на брачната половинка и тъщата си. Наличието на въже или кабел, и съответното място, на което се качва тъщата му Красимира, тъкмо зад шофьорската седалка, както и продължителността и упоритостта на умъртвяването приказват, че убийството най-вероятно е било планувано и е преднамерено.

Предумишлено или не, в съучастничество или не?
След отнемането на живота на Пейо, трупът му е изместен на пасажерската седалка, на която преди този момент е била Габриела, Красимира се качва начело на мястото на лидера, а Габриела откъм гърба и колата потегля. Тази част обаче е изрязана от оповестеното видео, тъй като ясно демонстрира лицата на причинителите. По камерите за наблюдаване е открито, че тя се движи по маршрут към Драгалевци, а оттова в планината по пътя за хижа “Алеко ”. Именно там е открита с мъртвото тяло на Пейо Пеев и следи от опожаряване. Това сочи и формалното изказване на Прокуратурата.

Хипотезата, по която сега се работи е, че Красимира и щерка й са желали за опожарят “Пежото ” дружно с натрупа на Пейо, с цел да заличат всевъзможни следи, само че откакто са си тръгнали огънят не е могъл да се разгори, заради преваляващия в същата нощ мощно влажен сняг.

Има съмнения за мъж, задграничен жител, който е съдействал на двете да се върнат до София, като ги е придружил, а след това транспортирал назад с колата си.

Видео записите към този момент са признати от Съда като материални доказателства по делото за ликвидиране. Основният въпрос, който остава да се разяснява непрестанно от разнообразни страни е, дали това невъзмутимо ликвидиране е било авансово премислено, осъществено с ясното схващане да бъде лишен човешки живот и то в интензивно и съзнателно съучастничество на майка и щерка или не!? Дали става въпрос за инцидентен случай или за пъклен сюжет, който се е провалил само заради несъобразеното от убийците съществуване на видео камери, които да запечатат пъкленото им дело.

Поради огромната тежест на закононарушението Красимира Трифонова и Габриела Славова са задържани, само че втората е под домакински арест, с цел да се грижи сякаш за децата си. Засега двете обвинени мълчат и отхвърлят да дадат каквито и да е показания, като вместо тях по телевизионните студиа приказва адвокатката им Велика Андонова. Както стана ясно от изказване на обществения Министър Иванка Шалапатова, децата са отделени от майката, тъй като тя се смята от експертите за рискова и за своите деца. Това стимулира Прокуратурата да изиска от съда смяна на леката мярка за неотклонение “домашен арест ” със “задържане под стража ”.

Бившият другар на Габриела Славова Велико Минков показа шокиращо, само че и многозначително признание в ефир:

Получавал съм такива смразяващи известия от Габриела. Не мога да ги изтъквам буквално, само че беше нещо от сорта на: “Омразата ли, завистта ли са ти стиснали гърлото и О2 не минава в никаква посока. Разбирай го, както искаш ”. Това беше. Месеци преди убийството съм получавал такова известие и не съм го взимал насериозно ”, описа Минков пред Нова телевизия във вторник.
Градските магистрати прецизират, че видеозаписите са конфискувани, а към материалните доказателства по делото има и голям брой биологични следи. Извършени са голям брой обиски, претърсвания и изземвания от вкъщи на двете обвинени, от леки коли, в това число на жертвата и на очевидци по делото. Предстои назначение на голям брой експертизи.

Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева са освидетелствани, взет им е биологичен материал, който също ще предстои на надлежно научно интерпретиране.

Същевременно след закритото правосъдно съвещание се разбра че бащата на жертвата, Орлин Пеев съобщи, че точно заради споделени подозрения и опасения за сигурността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил “Пежо ” до блока на снаха си и майка й. Той не е останал по време на срещата, заради което и не е съумял да избави Пейо от крах.

Предблоковото пространство и кофите за отпадък, до който се е намирала колата на Пейо Пеев, сега на убийството.
Според показанията на Пеев-баща, пред е видял колата на сина си и е видял по какъв начин в нея се качва 33-годишната Габриела.

“На последващо място от показанията на очевидеца Орлин Пеев се открива, че същият е изгубил връзка със сина си на инкриминираната по делото дата, което го е стимулирало да подаде сигнал до органите на полицията ”, излиза наяве от протокола от съвещанието на Софийски градски съд от 22 януари 2024 година

Габриела Славова-Пеева

Съмненията на Пееви за някаква умишлена щета и експанзия са били стимулирани от държанието и държанието на Габриела и нейната майка по отношение на младия мъж. Предстои да бъдат събрани и разкрити нови обстоятелства и условия по едно от най-бруталните и злокобни убийства в България през последните десетилетия. Продължава издирването на лица, които биха могли да дадат сведения и информация по делото.

Много анализатори са на мнение, че този случай ще отключи огромна социална реакция за промени в законодателството и фамилния кодекс, както и доста сериозна равносметка за това какви филтри и условия би трябвало да има при назначението на персони на управителни властови административни позиции, тъй като такива хора дефинират значително ориста на елементарните български граждании са аршин за тяхната сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР