Доказателствата сочат, че се касае за група, чиято цел е

...
Доказателствата сочат, че се касае за група, чиято цел е
Коментари Харесай

Прокуратурата има доказателства, че Божков е организирал ескалация на протестите срещу Борисов и Гешев

Доказателствата сочат, че се касае за група, чиято цел е причиняване на междинни телесни повреди, незаконно заличаване и увреждане на непозната благосъстоятелност, предизвикателство на палежи и държане на взривни субстанции без съответно позволение. Това е основата на на прокуратурата, съгласно което има задоволително доказателства, че Васил Божков (В.Б.) е началник на проведена незаконна група и я е основал, като с упоменатите от държавното обвиняване способи Божков желал да извърши персонална полза.

Каква е персоналната полза – съгласно прокуратурата, става въпрос за митингите от лятото и ранната есен на 2020 година. " (..) участниците в групата са имали за задача посредством хулигански дейности и основаване на предпоставки за ескалация на напрежението по време на спокойно протичащите цивилен митинги на територията на площад „ Атанас Буров “, гр. София, да основат евентуална заплаха за живота и здравето на протестиращите ”, е тезата на прокуратурата.
 Божков сподели конфискуван от прокуратурата артефакт и разгласи: Връщам се в България след 11 юли (ВИДЕО) Божков сподели конфискуван от прокуратурата артефакт и разгласи: Връщам се в България след 11 юли (ВИДЕО)
Бизнесменът Васил Божков сподели изплатения артефакт, за който твърди, че е конфискуван от прокуратурата. Артефактът е бронзова хидрия, датира...

Според прокуратурата, от Дубай Божков е осигурявал и финансирал въпросните провокативни и хулигански дейности.

" С цел определяне на обстоятелствата и събитията по досъдебното произвеждане, са извършени голям брой претърсвания и изземвания, открити и разпитани в качеството на очевидци са голям брой лица; изискани са по подобаващ ред от представители на медиите и приобщени в кориците по делото са видео-записи; назначени са компютърно-технически експертизи на видео-записи, с оглед определяне на лицата, причинители на провокативните и хулигански дейности и нанесените от същите вреди на жители и непозната благосъстоятелност. Изискана е информация от всички правоохранителни органи, относима към събитията от лятото и есента на 2020 година ”, гласи известието.

За да бъдат събрани доказателства, са употребявани специфични разследващи средства (СРС). Съответно, има над 50 материални доказателствени средства.

От прокуратурата споделят и, че е изпратена нова молба за екстрадиция на Божков от Дубай – тя е втората, след от началото на 2020 година. Божков е с повдигнати 18 обвинявания до момента -!
 Върховен административен съд: Черният лист по закона Магнитски не работи, до момента в който се апелира Върховен административен съд: Черният лист по закона Магнитски не работи, до момента в който се апелира
Обжалването на решението на служебния кабинет за черния лист с компании и физически лица по закона " Магнитски " автоматизирано стопира изпълне...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР