Доказателствата по делото не установяват обстоятелствата, че тялото на швейцарския

...
Доказателствата по делото не установяват обстоятелствата, че тялото на швейцарския
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма данни тялото на швейцарския бизнесмен да е местено след убийството

Доказателствата по делото не откриват събитията, че тялото на швейцарския предприемач е преместено след гибелта му и че той е преобличан. Това съобщи на брифинг на наблюдаващия прокурор по случая Аделина Алексиева.

“Към сегашния миг няма арестувано лице по отношение на убийството на швейцарския предприемач, защото доказателствата, събрани досега по досъдебното произвеждане не се открива по безапелационен метод съпричастие на което и да е било лице. Няма повдигнати обвинявания и няма арестувани лица по това правосъдно производство”, добави тя.

Припомняме, че съгласно информация на bTV има арестуван по отношение на убийството на швейцарския предприемач.

„ Констатирано е пострадване в белия дроб при огледа на натрупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които чакаме да разберем по какъв начин е породено пострадването и дали то е станало причина за настъпване на гибелта “, добави наблюдаващият прокурор.

В качеството на очевидци са разпитани към 5-6 лица по правосъдното произвеждане.

„ Работи се по доста версии и са назначени огромен брой експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. И сега се организират процесуално-следствени дейности “, изясни шефът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

В самия ден на убийството той е бил на работа и се е прибрал у дома. Тялото му е открито на пода, не е било в колата. От прокуратурата допълниха, че не е имало забележими следи от принуждение. Има конфискувани видеозаписи от камери.



ВЕРСИИ

Раната на швейцарския предприемач Удо Ланге, открит мъртъв в дома си във вилно населено място “Делта хил” край пернишкото село Кладница, не е огнестрелна, както се смяташе до този миг, а прободна. Той е погубен с нещо като шило, заяви Българска национална телевизия. Установено е още, че той е бил мощно притискан, защото има едно счупено и едно пукнато ребро. Работи се и по версията за няколко забъркани.

“Подозираме кръг, група причинители, само че преди да се работи и напредне по тези версии ще бъдат спекулации сега да се насочим нанякъде ние като коментар”, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

“В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни облеклата, с които е бил, с цел да се прикрият следите от убийството. На доста ранен стадий тези дейности са разкрити и се работи по убийство”, съобщи още той.

Освен в дома на Удо Ланге оглед е изработен и в офиса му в кв. “Божурище” край столицата. Според източници от следствието Ланге е погубен на друго място, а по-късно тялото му е преместено в гаража, където го е разкрила неговата брачна половинка. Разпитват се както сегашни, по този начин и някогашни негови сътрудници в бизнеса.

“Веднага щом има резултати ще бъдат сведени до вашето познание. Разбирате, че от време на време пречим с тези коментари”, сподели още Иван Демерджиев.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери тук-там, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този стадий се оформя финансов спор. Има данни, че откакто е продал предприятието за произвеждане на силиконови произведения Ланге е подкрепил финансово други предприемачи, с които е имал настоятелен връзки.

Допуска се, че е погубен, с цел да не му бъдат върнати парите, които е дал. Пред проверяващите обаче има още няколко версии, както от настоятелен, по този начин и от персонален порядък. Има съмнение също по този начин, че убийството е проведено и осъществено от няколко индивида, а част от обвинените към този момент са разпитвани.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР