Докато зърнопроизводителите се оплакват от ниските цени на зърното, животновъдите

...
Докато зърнопроизводителите се оплакват от ниските цени на зърното, животновъдите
Коментари Харесай

Животновъди притеснени ще успеят ли да си осигурят фуража

Докато зърнопроизводителите се оплакват от ниските цени на зърното, животновъдите стартират да се тормозят ще съумеят ли да си набират нужния фураж за животните. Традиционно, когато цените не удовлетворяват производителите, те се пробват да задържат продукция в очакване на по-добър миг. От друга страна, животновъдите, чиято себестойност на продукцията също се е повишила доста, желаят да вземат фураж на по-добра цена, а и имат потребност от подобен.
" Само че в този момент зърнопроизводителите не продават. Последното чух, че им дават по 28 стотинки за ечемик и 31 стотинки за пшеница. Затова в този момент предложение няма. Колеги с по-малки стопанства споделят, че търсили да закупят 5 тона и най-после съумели да намерят, само че на цена от 50 стотинки ", оповестява пред agri.bg животновъдът Методи Лаков.
В същото време последните борсови данни не престават да са за спад в цените на международните зърнени пазари. " Има произвеждане, само че действително няма кой да заплати индустриалната цена ", разяснява по-рано ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова, съгласно която " разходът за един декар пшеница без рентите, тъй като са доста разнообразни из страната, е сред 180-230 лева според от това какво ти е производстовото ".
На този декор цените на горива, торове и впрочем още веднъж потеглят нагоре, което допуска усложнение и неодобрение във всички браншове.
През предходната година фермерите имах проблем с високите цени на фуражите, като оповестиха това за най-големият им камшик. Тогава те оповестиха, че поради високите цени на фуражите стопаните са почнали да унищожават стадата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР