Докато законодателно не бъде забранено да се продава райски газ

...
Докато законодателно не бъде забранено да се продава райски газ
Коментари Харесай

Омбудсманът: Лекари ми докладват за частична парализа и недостиг на кислород след райски газ

Докато законодателно не бъде неразрешено да се продава божествен газ на деца, не можем да бъдем спокойни. Това сподели в " Тази заран “ омбудсманът Диана Ковачева.

" Ограничаването и възбраната разпространяването на тъкмо тази субстанция би трябвало да стане бързо, тъй като по данни на родители, които ми пишат непрестанно, децата редовно употребяват божествен газ “, сподели Ковачева.

По думите й той даже към този момент не се употребява в медицината и по данни на лекари може да провокира загуба на схващане, частична парализа, дезориентация и да докара до пристрастяване.

" Свободната приложимост на райския газ на процедура вреди на здравето на децата. Важно е да има и осведомителна акция, с която всички те да бъдат запознати с вредите му “, на мнение е омбудсманът.

Вчера Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) заяви, че стартира масирани и денонощни инспекции по заведения нощни заведения, питейни заведения за продажбата на божествен газ.

" Все отново би трябвало да се има поради, че това е краткотрайна мярка. КЗП може краткотрайно да разгласи за рискова една стока и да ограничи разпространяването й, само че казусът би трябвало да се реши със законодателни ограничения. Затова сезирах Народното събрание, като предложих ограничения за ограничение продажбата и разпространяването на райския газ на малолетни лица ", изясни още Диана Ковачева.

 

Тя упорства да бъде неразрешена продажбата му и онлайн, тъй като в доста случаи тъкмо там децата се доставят с него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР