Докато за много хора работата е задължение, хобито е това,

...
Докато за много хора работата е задължение, хобито е това,
Коментари Харесай

Защо е толкова важно да имате хоби?

Докато за доста хора работата е обвързване, заниманието е това, което носи същинско наслаждение. Хобитата вършат освен живота по-интересен, само че и усъвършенстват здравето.

Хората са разнообразни, ето за какво заниманията в свободното време, в резюме наричани занимание, също могат да бъдат доста разнородни. Без значение каква е вашата пристрастеност и какво обичате да вършиме, колкото повече се ангажирате със своето занимание, толкоз повече изгоди ще има то за вашето здраве.

Изследвания демонстрират, че заниманията с развлекателни действия понижават напрежението, понижавайки равнищата на кортизол в тялото. Високите равнища на хормона на напрежението в организма въздействат отрицателно върху силата, настроението и съня. Ето за какво може да кажем, че практикуването на обещано занимание е подхранващ акт на грижа към себе си.

Хобито може да бъде всяка приятна активност, с която се занимавате в свободното си време и която ви носи наслада, зарежда ви с сила. Хобито има основно значение за поддържането на уравновесено психологично здраве.

Най-добрите занимания за комбинират физическа и умствена стимулация.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР